Dublă sancţiune pentru braconaj în Insula Mică a Brăilei

  • ACŢIUNE ÎN PARCUL NATURAL BALTA MICĂ A BRĂILEI

Chiar dacă în această perioadă jandarmii brăileni execută o multitudine de misiuni pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus, au în atenţie şi acţiunile de protejare a faunei şi de combatere a braconajului de orice fel.
Astfel, la primele ore ale acestei dimineţi, oamenii legii au depistat în flagrant doi bărbaţi ce pescuiau ilegal, pe braţul Vâlciu din Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, folosindu-se în acest sens de o plasă monofilament, în lungime de 70 m. În momentul depistării, persoanele în cauză, în vârstă de 52, respectiv 57 de ani, se
aflau într-o barcă metalică, în care a fost găsită plasa interzisă şi o cantitate de peşte.
Celor doi bărbaţi, jandarmii brăileni le-au întocmit actele de sesizare, în conformitate cu prevederile OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, fiind sancţionaţi contravenţional şi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, prevăzute de ordonanţele militare.
De asemenea, cantitatea de peşte a fost predată unei societăţi comerciale în vederea valorificării, iar plasa monofilament, barca metalică şi motorul acesteia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *