Cătălin Boboc – „vor fi redeschise cabinetele medicale și cele stomatologice”

Printr-un comunicat de presă prefectul brăilei anunță redeschiderea cabinetelor medicale și cele stomatologice dar și cateva măsuri legate de sănătatea publică în Brăila.

„Având în vedere trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, moment în care vor fi redeschise cabinetele medicale și cele stomatologice și pentru că, tot mai mulți brăileni solicită acces la asistență medicală de specialitate, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc a contactat managerii și administratorii clinicilor din Brăila, pentru a discuta despre modul în care vor fi redeschise aceste centre, începând de săptămâna viitoare. Astfel, s-a avut în vedere, modul în care trebuie făcute programările pentru a se evita suprapunerea pacienților, respectarea triajului pacienților la intrarea în clinici, precum și asigurarea materialelor de protecție necesare. Concluzia este una singură, cabinetele și policlinicile din Brăila sunt pregătite ca după încetarea stării de urgență să primească pacienții în deplină siguranță.
Tot pe linia sănătății publice, având în vedere faptul că, în acest moment, în județul Brăila situația este sub control, fără noi cazuri de Covid-19, luând în considerare numărul mare de persoane cu alte afecțiuni non-urgente care necesită asistență medicală în spitale, prefectul județului Brăila s-a consultat cu mai mulți medici și a pregătit un set de modificări. În acest sens, marți, 12.05.2020, Instituția Prefectului-județul Brăila a transmis Spitalului județean propunerea modificării structurii unității spitalicești astfel încât, Corpul B (fostul Spital 3) să asigure, din nou, tratamentul pacienților negativi COVID-19, dar cu păstrarea circuitelor pregătite, pentru a putea redeveni spital suport, dacă situația o va impune. Astfel, pacienții infectați cu virusul Covid-19 care vor avea și patologii asociate sau vor avea nevoie de suport A.T.I. ori de intervenții chirurgicale vor fi tratați în Corpul E (Cardiologie-Pediatrie), care va fi transformat în spital suport.
Menționăm că această propunere a fost adusă și la cunoștința ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, iar dacă soluția va fi agreată și la nivelul Colegiului director al Spitalului Județean de Urgență Brăila, vom emite o hotărâre CJSU, urmând ca domnul ministru să modifice ordinul prin care sunt stabilite spitalele suport COVID”, a declarat prefectul brăilei Cătălin Boboc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *