Parcarea noua… bat-o vina

Multi braileni s-au bucurat de desfiintarea garajelor dintre blocuri si crearea de locuri de parcare, altii ba din contra au comentat decizia primariei fie ca autoturismul era in garaj sau in afara acestuia. Multi braileni foloseau acel spatiu inchis drept magazie, crama sau beci pentru a tine unele materiale de prisos de prin casa sau chiar butoaiele cu varza sau vin. Iata ca lucrarile au inceput, unele s-au terminat, locurile de parcare au fost inchiriate de la SUPAGL, alte locuri isi asteapta „musterii” pentru a intra in posesie si sa nu le mai tina la bordura soselei sa incurce traficul.

Dar stiti cum este braileanul daca in locul „serpariei” care a fost, a junglei plina de buruiana, s-a facut curatenie de ce sa nu foloseasca acel loc, acel spatiu nou pentru tractoare, barci sau garaje si iar garaje. Iata ca intr-un periplu de la Scolilor de-a lungul Bulevardului Dorobanti printre blocuri spre bariera am „purces perpedes” sa vedem cum se intretin noile parcari facute si date in folosinta anul trecut. Iarba netaiata ce ajunge la etajul unu, garaje dosite ale unor „insi” care nu si le-au ridicat atunci cand le-au desfiintat toti vecinii, o magazie de tabla troneaza in toata splendoarea ei, o barca ascunsa de un gard viu verde, etc.

O braileanca (pentru securitate nu ii voi da numele) din zona Dorobantilor, i-a scris primarului Dragomir pe Facebook despre aceasta problema:

„O intrebare: De ce nu s-au ridicat toate garajele? Faceti o trecere in revista a garajelor din curtile interioare ale blocurilor de pe Dorobanti zona dintre Scolilor si Tineretului care au iesire pe Rosiori. Astept raspuns. Multumesc!”, a scris I.G.Z.

Raspunsul primarului nu a intarziat: „I.G., se vor ridica toate in zonele unde facem modernizare”.

„Multumesc pentru raspuns. Astept cu nerabdare sa vad daca se vor ridica cele cateva garaje ramase si a caror proprietari sfideaza cu neobrazare vecinii care au fost prompti in a-si lua garajul pentru decongestionarea zonei”, a mai scris I.G.Z.

Educatia unora de a mentine, a ingriji si a pastra ceea ce au facut altii lasa de dorit, chiar daca tractorul de la parterul blocului este singur, fara plug sau semanatoare sau barcuta ascunsa printre frunzis nimeni nu pune mana sa faca ceva curatenie prin zona.

tractor

1

barca

 

 

garaj

2magazie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *