Primul deces de COVID-19, confirmat la Brăila

In după amiaza zilei de astăzi, 9 iunie a fost confirmat oficial decesul primei persoane din Brăila de virusul ucigas COVID-19. Astfel este vorba despre o femeie in varstă de 72 de ani, care s-a prezentat ieri, 8 iunie, la Spitalul Judetean de Urgenta Brăila, in stare gravă cu temperatura, dificultati de respiratie si stare febrilă specifică virusului COVID-19. A fost transferată la ATI unde in cursul zilei de azi a decedat.

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 09 iunie 2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2.103 de persoane, aflate în izolare voluntară și 37 de persoane care se află în carantină institutionalizată.

De precizat că 7.095 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1.131 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 45 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 23 au fost declarate vindecate și externate, o pacienta braileanca a decedat azi dupa amiaza, iar 2 pacienți transferați din municipiul Galați, în stare critică, la Spitalul Județean de Urgență Brăila, pe secția ATI, au decedat si ei.

În perioada 05-08.06.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, potrivit IPJ Brăila, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 6.513 persoane și a 70 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat 6 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *