Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila în perioada  23 – 30.06.2020  

 În perioada 23 – 30.06.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 209 sancţiuni contravenţionale în valoare de 165.095 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   5 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila         –   6 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   5 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila   –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun., conform Legii nr.55/2020 privind starea de alertă, prevenire și control Covid-19  –   7 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   7 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   6 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi un accident rutier cu victimă. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate D.C.C.O. Brăila, Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, Biroul Ordine Publică, I.P.J. Brăila – Compartimentul juridic și Judecătoriei Brăila imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 11 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 8 persoane cu amenzi în valoare de 9.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei.

Exemplificăm:

M.M., în vârstă de 19 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.000 lei – fiind depistat de lângă Parcul A.N.L. Lacu-Dulce aruncând reziduuri menajere dintr-un autoturism, pe domeniul public, în loc neautorizat.

S.N.-L., în vârstă de 27 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Unirii, în dreptul unui teren viran, aruncând reziduuri menajere și moloz pe domeniul public, în loc neautorizat.

G.L., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe str.Vadul Olangeriei, la intersecție cu str.Independenței, aruncând moloz din două roabe, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

Exemplificăm:

– B.A., în vârstă de 27 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în Parcul Monument, în părculețul de joacă situat lângă Liceul „Edmond Nicolau”, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– I.V., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în Parcul Monument, în părculețul de joacă situat lângă Liceul „Edmond Nicolau”, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– I.I.-M., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în Parcul Monument, în părculețul de joacă situat lângă Liceul „Edmond Nicolau”, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul H.G., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.500 lei – pentru arderea de resturi menajere pe str.Campiniu, la intersecție cu Bd.Al.I.Cuza.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate  13  sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.800 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 800 lei.

Exemplificăm:

C.D.-L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe str.Chișinău, la intersecție cu str.Grigore Alexandrescu, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

N.I., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Chișinău, la intersecție cu str.Grigore Alexandrescu, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

P.M., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților, în dreptul supermarket-ului „Profi”, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. b) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 8  persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei.

Exemplificăm:

P.C., în vârstă de 49 ani, din sat/com.Cotești, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții în Parcul Monument.

A.Ș., în vârstă de 64 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții pe Bd.Al.I.Cuza, la intersecție cu str.1 Decembrie 1918.

C.C.-L., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Ford a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

I.N., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Alfa Romeo, fără plăcuțe de înmatriculare, a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

C.C., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Dacia a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

S.C.OSIDIO GROUP.S.R.L., cu sediul în mun.Brăila, reprezentată de administrator I.D.-G. cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Skoda a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 24 – 30.06.2020, în intervalul orar 1400 – 2200, s-a acţionat cu un efectiv total de 10 polițiști locali sub coordonarea operațională  a I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă pe întreg teritoriul țării.

În data de 23.06.2020, în intervalul orar 0700 – 1500, s-a zilnic acţionat cu 2 polițiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Mihai Eminescu, cu ocazia amenajării cu umbreluțe decorative a zonei.

În datele de 24 și 25.06.2020, în intervalul orar 0600 – 1400, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţişti locali pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică în zona unităților de învățământ din zona Colegiului Național „Gh.M. Murgoci”, Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, cu ocazia desfășurării Examenului de Bacalaureat Naţional 2020.

În data 23.06.2020, în intervalul orar 2100 – 0500, s-a acţionat cu un polițist local/schimb pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier în zona: Calea Călărașilor, tronson: Șos.Buzăului – Bd.Independenței, cu ocazia executării marcajelor rutiere, respectiv trasarea trecerilor pentru pietoni și marcaje de orientare.

În data de 24.06.2020, în intervalul orar 0700 –1900, s-a acţionat cu un efectiv zilnic de 4 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier în zona str.I.C. Brătianu, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data 24.06.2020, în intervalul orar 0700 – 1000, s-a acţionat cu un efectiv total de 2 polițiști locali pentru eliberarea parcării în zona Aleea Lalelelor, Bl.O6, cu ocazia executării lucrărilor de modernizare.

În data 25.06.2020, în intervalul orar 0830 – 1000, s-a acţionat cu un efectiv de 2 polițiști locali pentru eliberarea carosabilului str.I.C.Brătianu, cu ocazia executării lucrărilor în carosabil, respectiv montarea bordurilor.

În data 26.06.2020, în intervalul orar 0600 – 0900, s-a acţionat cu un efectiv total de 2 polițiști locali pentru eliberarea parcării și fluidizarea traficului rutier în zona Catedralei „Nașterea Domnului”, cu ocazia desfășurării manifestărilor dedicate sărbătorii „Zilei Drapelului Național”.

În data 27.06.2020, în intervalul orar 1500 – 2300, s-a acţionat cu 1 polițist local pentru fluidizarea traficului rutier în zona intersecției str.Mihai Eminescu c/c str.Mihail Sebastian, cu ocazia desfășurării spectacolului de teatru în aer liber din cadrul Stagiunii de vară 2020 a Teatrului „Maria Filotti” Brăila.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 151.695 lei şi au fost aplicate 79 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.990 lei şi au fost aplicate 79 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

S.E.-E., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

G.D.-A., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

P.M., în vârstă de 47 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mazda pe Calea Călărașilor, dinspre Bd.Independenței către str.Griviței și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

B.G., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia pe str.Ana Aslan, dinspre Calea Călărașilor către str.Școlilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

M.Șt, în vârstă de 20 ani, din com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – în calitate de conducător al autovehiculului marca Nissan, pe Bd.Al.I.Cuza, dinspre str.Tâmplari către str.I.L.Caragiale, a staționat voluntar pe trotuar.

H.C.-C., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel, pe Calea Călărașilor, dinspre str.Radu Negru către str.Milcov, a staționat voluntar pe trecerea pentru pietoni.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost depistat și sancţionat contravenţional numitul D.Gh, în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 29.06.2020 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Eroilor, dinspre Calea Galați către str.Mihai Viteazu, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normelor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 580 lei și 4 puncte penalizare.

Exemplificăm:

P.Gh, în vârstă de 47 ani, din mun.Curtea de Argeș, jud.Argeș – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca VOLVO și semiremorca marca KRONE pe Bd.Dorobanților, dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.Dianei, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

R.D., în vârstă de 54 ani, din oraș Pucioasa, jud.Dâmbovița – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca DAF și semiremorca marca SCHMITZ pe Șos. Buzăului, dinspre Calea Călărașilor către str.Grigore Alexandrescu, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 34 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 900 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto –P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 52 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 130.000 lei.

Exemplificăm:

S.C.GABEX. S.R.L., cu sediul în mun.Arad, jud.Arad – cu  amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 05.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca MERCEDES-BENZ nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos.Buzăului, dinspre Șoseaua de Centură către str.Chișinău, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C.TUDI TRANS INTERNATIONAL.S.R.L., cu sediul în mun.Arad, jud.Arad – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 24.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca MERCEDES-BENZ nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C.DOLO TRANS OLIMPIC.S.R.L., cu sediul în mun.Pitești, jud.Argeș – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 10.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca MERCEDES-BENZ nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C. UTIL NRG CARGO.S.R.L., cu sediul în mun.Ploiești, jud.Prahova – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 21.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca DAF nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei.                   

Exemplificăm:

G.L.-O., în vârstă de 32 ani, din sat Lacu Rezii, oraș Însurăței, jud. Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților c/c str.Tineretului, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Volkswagen pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

V.M.-Al., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților c/c str.Tineretului, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 34 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 5.500 lei.

Exemplificăm:

S.C.NOEL COMP. S.R.L., cu sediul în Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor c/c str.Tineretului, în dreptul Bl.C, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Toyota a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

B.G.-M., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe Calea Călărașilor, în dreptul Bl.24, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Audi a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

M.V., în vârstă de 59 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Calea Călărașilor nr.17, în dreptul Bl.16, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Peugeot a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

S.L.-N., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Bd.Independenței, în dreptul Bl.B.4, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Opel a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

U.I., în vârstă de 57 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei –  pe Calea Călărașilor, în dreptul Băncii B.R.D., în calitate de proprietar al autovehiculului marca Ford a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

 

 1. F) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Având în vedere Hotărârea nr.394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 și necesitatea includerii polițiștilor locali în ansamblul misiunilor specifice desfășurate de către structurile Poliției Române în prevenirea și gestionarea situațiilor de risc privind răspândirea noii forme de Coronavirus,  4 polițiști locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială au fost cooptați în activitatea Serviciului Ordine Publică pe o perioadă de încă 60 zile.

      O persoană din cadrul B.I.C, în conformitate cu prevederile Leg.155/2010 privind atribuțiile de control în domeniul activității comerciale, a răspuns solicitărilor pe această linie.

S-au verificat pe teren toate sesizările primite în această perioadă și s-a răspuns petenților, totodată s-au verificat în teren 12 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila.

      Au fost  verificați operatorii economici care desfășoară activități comerciale sau de agrement în Parcul Monument, Grădina Publică și pe Faleza Dunării, s-au verificat în teren 2 sesizări telefonice.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În această perioadă am acționat în cadrul dispozitivului comun de ordine publică pentru prevenirea și combaterea pandemiei Covid-19, activitate care se va desfășura până la încetarea „Stării de Alertă”.

De asemenea:

–  au fost primite de la petenți 8 sesizări;

–  Sesizari clasate – 4;

– Avarii – 6.

– În cazul a 4 sesizări se continuă verificările.

Am participat la comisia de inventariere și ridicare a garajelor de pe domeniul public în baza Dispoziției Primarului.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 5 lucrări.

– Au fost soluţionate 4 sesizări din partea cetățenilor.

– Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, conform H.C.L.M.Brăila nr.19/2014, după cum urmează:

– D.O., din Brăila – sancționată contravențional cu Avertisment scris, pentru amplasarea pe domeniul public a unui adăpost improvizat pentru creșterea câinelui;

– D.M., din Brăila – sancționată contravențional cu Avertisment scris,  pentru creșterea câinilor în apartament fără a avea acordul locatarilor scării respective.

– Au fost aplicate 3 somații, conform H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 și H.C.L.M.Brăila nr.19/2014, după cum urmează:

– N.M., din Brăila – în vederea efectuării lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului în care locuiește;

 – D.M., din Brăila – în vederea intrării în legalitate privind creșterea câinilor în blocurile de locuințe;

– D.O., din Brăila – în vederea desființării adăpostului improvizat pentru creșterea câinelui, amplasat pe domeniul public.

S-a acționat în cadrul dispozitivului comun de ordine publică în vederea respectării măsurile de prevenire a răspîndirii Covid-19.

 

 1. I) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 23 – 30.06.2020, s-a acţionat zilnic cu un număr de 8 patrule pe raza municipiului, sub coordonarea operațională a I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă, conform Legii nr.55/2020.  

– În zilele de 24 și 25.06.2020, s-a acționat cu un efectiv de 4 patrule polițiști locali pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la unitățile de învățământ unde s-a organizat „ Examenul Național de Bacalaureat 2020”, conform dispozițiilor și coordonării I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului Brăila.

– În zilele de 29 și 30.06.2020, s-a acționat cu un efectiv de 2 polițiști locali pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la unitatea de învățământ – Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” Brăila, unde s-au desfășurat probele examenului pentru „Evaluarea Națională 2020 – Etapa Specială”, conform dispozițiilor și coordonării I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului Brăila.

Totodată, 17 polițiști locali au acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele unde, de regulă, sunt semnalate aglomerări de persoane, pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.

În aceste acțiuni sunt angrenate 9 autospeciale de serviciu aparținând Poliției Locale Brăila.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *