ACŢIUNI PERMANENTE ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII

În ziua de 28 iulie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Totodată, poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice și pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Aceștia au verificat 29 de stații Peco și săli de jocuri de noroc, 17 societăți comerciale, au legitimat 146 de persoane și au controlat 66 de vehicule.

Cu această ocazie au fost constatate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate:

  • 19 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 8 fiind aplicate mijloacelor de transport în regim de TAXI (5 conducătorilor auto și 3 pasagerilor);
  • 3 sancțiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 2 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;
  • 2 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi.

 De asemenea, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat și în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

 Cu această ocazie au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, fiind depistate 27 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport,                  dintre care 7 conducători auto și 20 de pasageri.

Tot ieri, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat  pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în domeniul transportului în comun de persoane intrajudețean.

Aceștia au constatat 20 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 5.475 de lei, dintre care 13 potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și una la un alt act normativ.

Ca măsură complementară a fost retras un certificat de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *