Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Braila

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  21 – 28.07.2020  

 În perioada 21 – 28.07.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 292 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 297.660 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   6 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   6 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   6 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   5 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   6 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   5 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   5 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila       –   1 acțiune;
 • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun., conform Legii nr.55/2020 privind starea de alertă, prevenire și control Covid-19 –   7 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 14 informări; xx
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   5 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   6 informări;
 • S.P. Brăila –   4 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   1 informare;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   1 informare;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   1 informare;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 4 accidente rutiere fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Serviciul Rutier, Poliției T.F. și Judecătoriei Brăila imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 5 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 7 persoane cu amenzi în valoare de 7.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

Exemplificăm:

P.V., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Calea Galați, la intersecție cu str.Ștefan cel Mare, aruncând un fotoliu uzat pe domeniul public, în loc neautorizat.

S. C., în vârstă de 37 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Șoseaua Rm.Sărat, pe terenul viran din spatele Târgului Obor, aruncând mobilier uzat pe domeniul public, în loc neautorizat.

S. I., în vârstă de 23 ani, din sat Pitulați, com.Scorțaru Nou, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Smârdan, în stația de autobuz Cezar Petrescu, aruncând gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

Exemplificăm:

– M.D., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Radu Negru, în dreptul Blocului 28, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– D. M., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în părculețul de joacă situat pe str.Sebeșului consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul M. A.-L., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru arderea de resturi menajere în parcul de joacă situat pe str.Oborului.

 

 • Pentru expunerea prin lipire a afișelor sau anunțurilor publicitare în alte locuri decât pe panourile de afișaj, a fost depistată și sancționată contravențional numita Ț. C., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Calea Călărașilor, la intersecție cu str.Franceză, în timp ce lipea afișe publicitare pe geamurile stației de tip Smart.

 

 • Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M.Brăila nr.509/2019, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

C. I., în vârstă de 53 ani, din Brăila cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Șoseaua Rm.Sărat, lângă pod C.F.R., aruncând  gunoi menajer din gospodăria proprie în capacitățile de colectare stradale.

F. V., în vârstă de 52 ani, din Brăila cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Bd.Al.I.Cuza, la intersecție cu str.Școlilor, aruncând  gunoi menajer din gospodăria proprie în capacitățile de colectare stradale.

 

 • Pentru expunerea de produse agroalimentare, materiale de construcții și orice alte produse spre vânzare, pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila fără a deține un titlu valabil privind dreptul de ocupare a domeniului public, conform H.C.L.M. Brăila nr.248/2008, a fost depistat și sancționat contravențional numitul Ș. M., în vârstă de 64 ani, din sat Vădeni, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru expunerea spre vânzare de produse agroalimentare pe Calea Galați, în dreptul Farmaciei „Catena”.

 

 • Pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activități de picnic, conform Legii nr.54/2012, a fost depistată și sancționată contravențional numita M. V., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistată în timp ce efectua activități de picnic în curtea interioară a Blocului F1, situat pe Aleea Lebedei.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 350 lei.

 

 

Exemplificăm:

– A. F., în vârstă de 34 ani, din sat/com.Vădeni, jud.Brăila  – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str.Oborului.

– T. M.-D., în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str.Oborului.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate  35  sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.100 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul R.-S., în vârstă de 50 ani, din sat Valea Cânepii, com.Unirea, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în Piața Traian în timp ce profera injurii, provocând indignarea cetățenilor din zonă.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 18 persoane cu amenzi în valoare de 2.500 lei.

Exemplificăm:

M. L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat în părculețul de joacă situat pe str.Oborului consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

B. P., în vârstă de 40 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe Bd.Al.I.Cuza, la intersecție cu str.Școlilor, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

O. O.-F., în vârstă de 41 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Calea Galați, la intersecție cu str.Industriei, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

Exemplificăm:

C.A.-P., în vârstă de 37 ani, din mun.Bacău, jud.Bacău – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Dacia a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

A.M., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Mercedes-Benz a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

R. G., în vârstă de 75 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Citrȍen a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

 

 1. d) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 3.500 lei.

Exemplificăm:

– C. G.-F., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe  Șoseaua de Centură, la intersecție cu Șoseaua Focșani, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

– R. A., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe  Șoseaua de Centură, la intersecție cu Șoseaua Rm.Sărat, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

– B. J., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe  Șoseaua de Centură, la intersecție cu Șoseaua Buzăului, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

 1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 9 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 1.100 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 22 – 28.07.2020, s-a acţionat cu un efectiv total de 14 polițiști locali sub coordonarea operațională  a I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, în contextul prelungirii stării de alertă prin H.G. nr.553/2020.

În perioada 21 – 28.07.2020, în intervalul orar 1500 – 2300, s-a acţionat zilnic în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului cu un polițist local pentru restricționarea accesului autovehiculelor în Parcul Monument.

În data de 22.07.2020, în intervalul orar 0730 – 2100, s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier în zona str.I.C. Brătianu, tronson: str.Apollo – str.G.ral Eremia Grigorescu, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 27.07.2020, în intervalul orar 0730 – 1930, s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier în zona str.Radu Perianu și str.Constantin Nottara, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data 23.07.2020, în intervalul orar 0800 – 1530, s-a acţionat cu un efectiv de 2 polițiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona Calea Călărașilor – Vadul  Spitalului, Aleea Cocorilor, str.Ecaterina Teodoroiu, str.Rândunicii c/c Șos. Națională Veche, Calea Galați c/c str.Mircea Mălăeru, str.Siret, Șos. Baldovinești c/c str.Comuna din Paris, cu ocazia executării lucrărilor de toaletare a copacilor.

În data 23.07.2020, în intervalul orar 0800 – 1500, s-a acţionat cu un efectiv de 2 polițiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona str.Radu Negru, parcarea Bl.28, cu ocazia executării lucrărilor de toaletare a copacilor.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 136 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 244.460 lei şi au fost aplicate 41 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.060 lei şi au fost aplicate 41 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

I. I.-V., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

G. A.-G., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Hyundai pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

J. G., în vârstă de 73 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Daewoo pe Calea Călărașilor, dinspre str.Frumoasă către Bd.Al.I.Cuza, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P. A.-L., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe Aleea Parcului (Parc Monument), dinspre Șos. Buzăului către Stadionul Municipal, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

M. V., în vârstă de 32 ani, din sat/com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Fiat pe Aleea Parcului (Parc Monument), dinspre Șos. Buzăului către Stadionul Municipal, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 10 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 1.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (PERMIS ACCES AUTO –P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 94 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 235.000 lei.

Exemplificăm:

S.C. ANGHEL N.G. S.R.L., cu sediul în mun.Galați, jud.Galați – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 12.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca SCANIA nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre str.Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C. F&G MAPAMPOND LOGISTICS S.R.L., cu sediul în com.Slobozia Conachi, jud.Galați – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 20.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca SCANIA nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre str.Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C. NICOST S.R.L., cu sediul în mun. Galați, jud.Galați – cu  amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 04.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca SCANIA nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre str.Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C. CONȚ ARIAN TRANSCOM S.R.L., cu sediul în com.Teliucu Inferior, jud.Hunedoara – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 13.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca MAN nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C. LAGUNA EUROMOB S.R.L., cu sediul în com.Vadu Izei, jud.Maramureș – cu  amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 04.02.2020, în calitate de proprietară a autovehiculului marca MAN nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Râmnicu Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, stradă cu interdicție de tonaj.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.500 lei.

Exemplificăm:

N. M., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor, în dreptul Bl.C.1, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

V. M.-V., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, în dreptul Bl.P+7, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

D. N., în vârstă de 59 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Buzăului, în dreptul Bl.1, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Seat pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost sancţionată contravenţional S.C.GRAINAGRO INTERNAȚIONAL.S.R.L., cu sediul în București – cu amendă în valoare de 2.500 lei – în mun.Brăila, pe Calea Călărașilor c/c Aleea Mecanizatorilor, a staționat voluntar cu ansamblul de vehicule format din cap tractor marca MAN și semiremorca cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t, manevră interzisă pe drumurile publice ale Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 7 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 900 lei.

Exemplificăm:

G. F., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Renault a circulat pe str. Școlilor, dinspre str.Roșiorilor către Bd.Dorobanților și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A.

S. A., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca BMW a circulat pe str.G.ral Eremia Grigorescu, dinspre str.Griviței către str.Mihai Bravu și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A.

D. C., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Bd.Dorobanților, în dreptul Bl.B.15, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Mitsubushi a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

C. G., în vârstă de 52 ani, din București – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.Școlilor, în dreptul Bl.B.15, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Audi a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

P. S., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe Bd.Dorobanților, în dreptul Bl.B.15, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Ford a avut auto staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

 

 1. F) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Având în vedere Hotărârea nr.394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 și necesitatea includerii polițiștilor locali în ansamblul misiunilor specifice desfășurate de către structurile Poliției Române în prevenirea și gestionarea situațiilor de risc privind răspândirea noii forme de Coronavirus,  4 polițiști locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială au fost cooptați în activitatea Serviciului Ordine Publică pe o perioadă de încă 60 zile. 

Un lucrător din cadrul Biroului Inspecţie Comercială, în conformitate cu prevederile Legii nr.155/2010 privind atribuțiile de control în domeniul activității comerciale, a răspuns solicitărilor pe această linie.

S-au verificat pe teren 12 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Municipiului Brăila, s-a răspuns la toate sesizările primite în această perioadă, colaborând cu A.P.M. Brăila, Garda de Mediu Brăila, D.S.P. Brăila și Autoritatea Rutieră Română.

S-au  verificat 27 de dosare depuse de operatorii economici pentru obținerea avizului de funcționare.

Au fost verificați  operatorii economici care au amplasate terase cu caracter temporar pe domeniul public, pentru a constata dacă respectă condițiile impuse prin H.C.L.M.nr.81/2014, H.C.L.M.nr.245/2017, H.C.L.M.nr.716/2018 și ale Legii nr.55/2020.

Au fost îndepărtați de pe domeniul public comercianții ambulanți de legume și fructe din zona Vidin care practicau comerțul ambulant în zone neautorizate și îndrumați spre Piața Vidin.

S-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei pentru lipsă aviz de funcționare conform H.C.L.M.nr.508/2019 și pentru activitate neautorizată, conform O.G.nr.99/2000 R.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În această perioadă am acționat în cadrul dispozitivului comun de ordine publică pentru prevenirea și combaterea pandemiei Covid-19, activitate care se va desfășura până la încetarea „Stării de Alertă”.

De asemenea:

– au fost primite de la petenți 8 sesizări;

– Sesizari clasate – 4;

– Avarii – 6.

– În cazul a 4 sesizări se continuă verificările.

Am participat la comisia de inventariere și ridicare a garajelor de pe domeniul public în baza Dispoziției Primarului.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 9 lucrări.

– Au fost soluţionate 3 sesizări din partea cetățenilor.

– A fost aplicată o somație, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

– D. A., din Brăila – în vederea împrejmuirii și salubrizării terenului pe care îl deține pe str.Împăratul Traian.

Acțiuni comune cu alte instituții:

Direcția de Sănatate Publică Brăila – 4 acțiuni

S-a acționat în cadrul dispozitivului comun de ordine publică în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspîndirii Covid-19.

 1. I) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 21 – 28.07.2020 s-a acţionat cu 8 patrule, zilnic, pe raza municipiului, sub coordonarea operațională a I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă, conform Legii nr.55/2020 în contextul prelungirii stării de alertă prin H.G.nr.553/2020.

Totodată, un număr de 17 polițiști locali a acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele unde de regulă sunt semnalate aglomerări de persoane, pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.

În aceste acțiuni sunt angrenate 9 autospeciale de serviciu aparținând Poliției Locale Brăila.

– În ziua de 23.07.2020, în intervalul orar 19:00 – 21:00, în foișorul din Grădina Publică, a avut loc un recital de muzică, eveniment organizat de Filarmonica ,,Lyra George Cavadia” în parteneriat cu Școala Polulară de Arte „Vespasian Lungu”. Un dispozitiv format din 4 poliţişti  locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *