19 noi cazuri confirmate de COVID-19, azi 3 august, în Brăila

 

Astăzi, 03.08.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel.  Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brăila, de la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate, în total, 914 cazuri, dintre care 19 sunt cazuri nou confirmate în Brăila, în ultimele 24 de ore.

De asemenea, la Brăila sunt internați, în acest moment, 283 de pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.

În ceea ce privește numărul deceselor, astăzi, la Brăila sunt înregistrate 27 ( 20 confirmate în Braila, 4 în Galati, 2 în Tulcea și 1 Ialomița-transferate la Brăila.)

De asemenea, vă informăm că în perioada31.07-02.08.2020, polițiștii împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului județ, în zonele aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, pieţe, terase, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.
Astfel, în acest weekend, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 1.600 de persoane și a 361 de societăți comerciale.
În acest context au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, dintre care:
– 78 pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– 5 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, aplicate unor operatori economici;
– 67 pentru nerespecatrea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.
– una la alte acte normative.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 12 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Au fost  legitimate astfel, 600 de persoane și oprite în trafic și verificate peste 200 de vehicule, fiind aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.835 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *