Situația Covid-19 azi, 4 august la Brăila

Astăzi, 04 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel.

Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brăila, de la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate, în total, 945 decazuri, dintre care 31 sunt cazuri nou confirmate în Brăila, în ultimele 24 de ore.

De asemenea, la Brăila sunt internați, în acest moment, 292 de pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe. În ceea ce privește numărul deceselor, astăzi, la Brăila sunt înregistrate 27 (20 confirmate în Braila, 4 în Galati, 2 în Tulcea și 1 Ialomița-transferate la Brăila.)

În ziua de 03 august 2020, polițiștii alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Totodată, poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice și pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Astfel, în acest weekend, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 700 de persoane și a 22 de societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care:

         9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

         26 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 4 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv si guranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane și oprite în trafic și verificate 59 de vehicule, fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.590 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *