Încă un bărbat înecat în Dunăre

Ieri seară, 4 august, în jurul orei 20.45 a fost anunțat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 existenţa unui cadavru în plutire pe Dunăre, pe malul IMB, vis a vis de Esplanadă. Echipa de scafandri a ISU Brăila a recuperat cadavrul care a fost predat Serviciului de Medicină Legală Brăila.

„Din primele informaţii este vorba despre bărbatul înecat în Dunăre în zona Plaja Perla pe data de 2 august, la ora 20.30, mai precis în  zona BAC IMB.

Pentru evitarea acestor tragedii iată cateva măsuri:
– se vor frecventa doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
– respectarea recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosiîntotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;
– vor evita scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă undemalurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cuplante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
– vor fi evitate actele de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alteelemente de construcţii;
– nu se vor aventura în apă în stare de ebrietate;- vor evita scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii.
În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.
Părinţii nu vor lăsa copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai subcontrolul părinţilor sau altor persoane mature”, a declarat Stefan Stoian, purtător de cuvant al ISU „Dunărea” Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *