ACŢIUNI PERMANENTE ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII

La data de 19 august a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

 Astfel, au fost verificate societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat peste 40 de societăți comerciale, legitimat 129 de persoane, au controlat 133 de vehicule, 110 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri.

Totodată, au fost constatate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 10.000 de lei, dintre care 26 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  4 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și 4 la Legea 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 Polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

 Cu această ocazie, au fost depistați 11 persoane care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 2.500 de lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *