Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila în perioada  11 – 18.08.2020  

 În perioada 11 – 18.08.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 76 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.750 lei.

 

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului   –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila –   5 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”  –   2 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila   –   4 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun., conform Legii nr.55/2020 privind starea de alertă, prevenire și

control Covid-19  –   7 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun, potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   6 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   3 informări.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere, din care unul cu victimă. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Rutier și I.G.P.R.- S.C.C.O. Brăila imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 6 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 4 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

Exemplificăm:

– S. E., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Faleza Dunării, în dreptul A.D.M. Club, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– M. I. C., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Faleza Dunării, în dreptul A.D.M. Club, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru executarea de reparații auto, mecanice și de tinichigerie pe domeniul public, precum și pătarea cu combustibili, lubrifianți, vopsele a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul P. M., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – a executat reparații mecanice la autoturismul proprietate personală în parcarea interioară a blocului unde locuiește.

 

 • Pentru atingerea adusă prestigiului sau amenințarea săvârșită împotriva funcționarului public împuternicit să constate și să aplice prevederile H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 a fost depistat și sancționat contravențional numitul R. F., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Faleza Dunării, a adresat injurii polițiștilor locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de natură să atingă prestigiul funcționarului public.

 

 • Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M.Brăila nr.509/2019, a fost depistată și sancționată contravențional numita L. L., în vârstă de 47 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Bd.Al.I.Cuza, la intersecție cu str.Școlilor, aruncând gunoi menajer din gospodăria proprie în capacitățile de colectare stradale.

 

 • Pentru expunerea de produse agroalimentare, materiale de construcții și orice alte produse spre vânzare, pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, fără a deține un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public, conform reglementărilor aprobate de către Consiliul Local Municipal Brăila, conform H.C.L.M. Brăila nr.248/2008 modificat de H.C.L.M. Brăila nr.254/2016, a fost depistată și sancționată contravențional numita Z. F.-T., în vârstă de 34 ani, din mun.Ploiești, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată în Parcul Monument, pe Aleea principală, având expuse spre vânzare baloane colorate, fără a deține titlu valabil pentru ocuparea domeniului public.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate  10  sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru nerespectarea măsurilor de ordine sau a regulilor stabilite pentru buna desfășurare a manifestărilor cultural – sportive, a fost depistat și sancționat contravențional numitulV.-M., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – nu a respectat măsurile dispuse de organizator cu ocazia desfășurării, pe str.Mihai Eminescu, a „Târgului Anticarilor și Buchiniștilor”.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 600 lei.

Exemplificăm:

N.C., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Piața Poporului, în incinta bazarului, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public, în loc neautorizat.

B. M.-A., în vârstă de 23 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Piața Poporului, în incinta bazarului, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

D. R.-G., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii din Parcul Monument consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

Exemplificăm:

M. C., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru refuzul de a se legitima, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții prevăzută de Legea nr.55/2020.

N.L., în vârstă de 27 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru refuzul de a se legitima, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții prevăzută de Legea nr.55/2020.

G. V., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Renault a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 (R).

 

 1. d) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional numita A., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Șoseaua de Centură, la intersecție cu Șos.Rm.Sărat, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.
 2. e) Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00 de către orice persoană prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau sediile persoanelor juridice, a fost depistată și sancționată contravențional numita E.-R., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – în calitate de șef de sală a tulburat liniștea locuitorilor prin folosirea unei instalații de sonorizare la intensitate mare, cu ocazia desfășurării unui eveniment în incinta unui hotel din Brăila.

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 12 – 18.08.2020 s-a acţionat cu un efectiv total de 6 polițiști locali, sub coordonarea operațională  a I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, în contextul prelungirii stării de alertă prin H.G.nr.668/14.08.2020.

În perioada 10 – 18.08.2020,  în intervalul orar 1500 – 2300, s-a acţionat zilnic în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului cu un polițist local pentru restricționarea accesului autovehiculelor în Parcul Monument.

În perioada 11 – 17.08.2020,  în intervalul orar 2100 – 0500, s-a acţionat zilnic cu un polițist local pentru fluidizarea traficului rutier în zonele: Bd.Dorobanților,  Șos. Dig Brăila-Galați – APAN și str.Mircea Mălăeru, cu ocazia executării lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere longitudinale și treceri pentru pietoni.

În data de 17.08.2020, în intervalul orar 0930  – 1100, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea parcării din curtea interioară a Blocurilor C și C.1 situate în zona str.1 Decembrie 1918 c/c Bd.Dorobanților, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare.

În perioada 12 – 16.08.2020,  în intervalul orar 0700  – 2300, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 5 polițiști locali, în zonele: Vadul Spitalului c/c Calea Călărașilor și Vadul Spitalului c/c Aleea acces Faleză, pentru restricționarea accesului autovehiculelor pe Faleza Dunării, cu ocazia desfășurării „Târgului Meșterilor Populari”.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.650 lei şi au fost aplicate 51 de puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.350 lei şi au fost aplicate 51 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

I.D.-M., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe Calea Călărașilor, dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

P. G.-R., în vârstă de 23 ani, din oraș Insurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford pe Bd.Dorobanților, dinspre str.Mioriței către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”;

M. T.-D., în vârstă de 25 ani, din com.Șuțești,  jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Seat și a oprit voluntar pe marcajul pentru pietoni situat la intersecția străzilor Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

H. A., în vârstă de 19 ani, din sat Cuza-Vodă, com.Stăncuța, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe str.Ana Aslan, dinspre str.Bastionului către str. Școlilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normelor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost aplicată sancţiune contravenţională numitului N. G., în vârstă de 49 ani, din mun.Ploiești, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca DAF și semiremorca pe Bd.Al.I.Cuza, dinspre Calea Galați către str.Carantina, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 11 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 700 lei.

Exemplifică:

P.I., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe str.Plevna, în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel, a blocat accesul/ieșirea în/din locul de parcare.

N. C.-M., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe Calea Călărașilor, în parcarea de reședință a Bl.11, în calitate de conducător al autovehiculului marca Mercedes-Benz, a ocupat locul de parcare de reşedinţă fără plata tarifului de ocupare.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 600 lei.

Exemplificăm:

B. Ș., în vârstă de 25 ani, din sat Hârtău, jud.Mureș – cu amendă în valoare de 300 lei – pe str.Roșiorilor, în zona intersecției cu str.1 Decembrie 1918, în dreptul simigeriei „Luca”, în calitate de conducător al autovehiculului marca Audi, a staționat cu auto pe trotuar.

T. C., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pe str.Ștefan cel Mare, în zona intersecției cu str.G.ral Eremia Grigorescu, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Nissan, a staționat cu auto pe trotuar.

I. F., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Hyndai, a circulat pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A. Brăila.

 

 1. F) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

În conformitate cu Legea nr.55/2020 și în contextul prelungirii stării de alertă prin H.G.nr.553/2020, 4 polițiști locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială au fost cooptați în activitatea Serviciului Ordine Publică pe o perioadă de încă 60 zile.  

Un lucrător din cadrul Biroului Inspecţie Comercială, în conformitate cu prevederile Legii nr.155/2010 privind atribuțiile de control în domeniul activității comerciale a răspuns solicitărilor pe această linie.

S-au verificat pe teren 9 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila, s-a răspuns la toate sesizările primite în această perioadă.

S-au verificat 20 dosare depuse de  operatorii economici pentru obținerea autorizației de funcționare.

S-au înmânat 10 somații operatorilor economici cu activitate de alimentație publică (terase) din  Parcul Monument și de pe Faleza Dunării în vederea respectării interdicțiilor impuse de Primăria Brăila, în ceea ce privește folosirea  grătarului cu combustibil solid în perioada 13 – 16.08.2020, în intervalul orar 1700 – 2300.

Împreună cu un reprezentant al Compartimentului Protecția Mediului –Poliția Locală Brăila, în perioada 13 – 16.08.2020, am monitorizat activitatea operatorilor economici de pe Faleza Dunării în vederea respectării cerințelor din somațiile date.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În această perioadă, am acționat în cadrul dispozitivului comun de ordine publică pentru prevenirea și combaterea pandemiei Covid-19, în conformitate cu Legea nr.55/2020 și în contextul prelungirii stării de alertă prin H.G.nr.553/2020, activitate care se va desfășura până la încetarea „Stării de Alertă”.

De asemenea:

– au fost primite de la petenți 7 sesizări;

– Sesizari clasate – 4;

– Avarii – 5.

– S-a aplicat o sanctiune contravențională în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991R domnului M. F. din Brăila – pentru executarea unei extinderi la construcția existentă fără a deține autorizație de construire.

– În cazul a 3 sesizări se continuă verificările.

Am participat la comisia de inventariere și ridicare a garajelor de pe domeniul public în baza Dispoziției Primarului.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 5 lucrări.

– Au fost soluţionate 3 sesizări din partea cetățenilor.

În perioada 13 – 16.08.2020 s-a acţionat pe Faleza Dunării cu ocazia manifestărilor dedicate „Zilelor Municipiului Brăila”.

S-a acționat în cadrul dispozitivului comun de ordine publică în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspîndirii Covid-19.

 

 1. I) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 11 – 18.08.2020 s-a acţionat cu un număr de 8 patrule zilnic pe raza municipiului sub coordonarea operațională a I.P.J. Brăila – Poliția Municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă, conform Legii nr.55/2020 în contextul prelungirii stării de alertă prin H.G.nr.553/2020.

Totodată, un număr de 17 polițiști locali a acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele unde, de regulă, sunt semnalate aglomerări de persoane, pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.

În aceste acțiuni sunt angrenate un număr de 9 autospeciale de serviciu aparținând Poliției Locale Brăila.

În perioada 13 – 16.08.2020 am participat la asigurarea măsurilor de ordine cu ocazia manifestărilor culturale organizate de Primăria Municipiului Brăila dedicate „Zilelor Municipiului Brăila”, folosind un dispozitiv format din 45 de poliţişti locali şi rutieri, zilnic, care au asigurat ordinea publică şi fluenţa circulaţiei pe toată durata evenimentului.

In zona comercială organizată cu această ocazie pe Faleza Dunării s-a acţionat zilnic cu 1 patrulă mixtă formată din lucrători ai Biroului Inspecţie Comercială şi Compartimentul Protecția Mediului și 3 echipaje mobile compuse din poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, în uniformă de serviciu şi în ţinută civilă, în scopul identificării şi luării măsurilor legale împotriva persoanelor depistate săvârşind acte de cerşetorie, comerţ ambulant ilegal sau a celor suspectaţi ca fiind cunoscuţi hoţi din buzunare.

In cadrul acestor acţiuni au fost verificaţi 41 de agenţi economici, în ceea ce priveşte condiţiile de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică a teraselor sezoniere.

Totodată, s-a urmărit ca agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică pe Faleza Dunării să respecte prevederile somaţiei primite anterior, constând în nefolosirea instalaţiilor de sunet şi neproducerea de fum pe timpul desfăşurării spectacolelor pe scena amplasată pe Esplanada Dunării.

– În zilele de 15 și 16.08.2020, cu ocazia organizării de către Teatrul „Maria Filotti” Brăila – în colaborare cu Primăria Brăila, a unor spectacole în aer liber, în cadrul Programului TMF – ESTIVAL, pe scena modulară amplasată în parcarea de la intersecția str.Mihail Serbastian cu str.Mihai Eminescu, un dispozitiv format din 6 poliţişti  locali  din cadrul Serviciului Ordine Publică a asigurat ordinea publică pe toată durata evenimentelor. Nu au fost semnalate incidente.

– În perioada 15 – 16.07.2020, cu ocazia organizării de către Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” Brăila în colaborare cu Primăria Brăila, a unor reprezentații artistice gratuite pentru copii în cadrul Proiectului Estival „Grădina cu povești”,  pe scena din Parcul Monument,  un dispozitiv format din 6 poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică zilnic a asigurat ordinea publică, pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *