Exercițiul multinațional „BLONDE AVALANCHE 20” la Brăila

Peste 200 de militari din structuri de geniu din Armata României  –  Batalionul 52 Geniu „Tisa” din Satu Mare și Batalionul 96 Geniu „Cetatea Bucureşti” – vor participa, în perioada 6 -11 septembrie, la exerciţiul multinaţional BLONDE AVALANCHE 20, care va avea loc în facilităţile de instruire ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila.

„Blonde Avalanche” are ca scop instruirea în comun a personalului Batalionului Multinaţional de Geniu, care cuprinde militari din țările partenere – România, Ucraina, Slovacia, Ungaria, în vederea menţinerii şi perfecţionării deprinderilor în organizarea, planificarea şi executarea misiunilor specifice de limitare și înlăturare a consecințelor dezastrelor naturale. Activitatea de pregătire de geniu se desfăşoară anual, prin rotaţie, pe teritoriul statelor semnatare ale acordului dintre Guvernele României, Republicii Slovace, Republicii Ungare și Cabinetului de Miniştri al Ucrainei, țara noastră participând la toate exerciţiile desfăşurate din anul 2002 şi până în prezent cu structuri de geniu aparținând Forţelor Terestre Române.

Ediția din anul 2020 a exercițiului „Blonde Avalanche” se desfășoară cu respectarea măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei COVID-19. Reprezentanții forțelor armate ale Slovaciei și Ungariei participă exclusiv online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *