Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila, pe timp de pandemie

In fiecare an pe 10 septembrie, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila, îsi deschide larg portile pentru copii care au talent si vor să învete din tainele muzicii, a artelor plastice, a teatrului, a coregrafiei sau a cinema-foto. Astfel că în ziua de 9 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-a reunit si a hotărât:

Art. 1. Cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila se vor desfășura individual (profesor – elev) și în sistem colectiv (profesor – grupă de maximum 10 elevi).

Art. 2. (1) Cursurile individuale se vor desfășura în săli separate pentru fiecare profesor – elev, acestea asigurând condițiile de distanțare fizică de minimum 2 metri între profesor și elev.

(2) Cursurile colective (pictură, actorie, ansamblu coral etc.) se vor desfășura în săli cu suprafață de minimum 60 mp.

(3) În aplicarea prevederilor Ordinului ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3142/1495/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, cu modificările ulterioare, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila va întreprinde toate măsurile de protecție epidemiologică cerute de legislația în vigoare:

– va asigura triajul epidemiologic la intrare;

– va asigura dezinfectanți, măști de protecție pentru profesori și, la nevoie, și pentru elevi;

– va asigura viziere pentru profesori;

– va instala panouri de protecție între profesor și elev;

– va afișa în sediu mesaje de informare privind măsurile de protecție obligatorii;

– va stabili circuite separate de intrare și ieșire,

precum și restul măsurilor prevăzute în Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3142/1495/2020, și anume: măsurile care privesc angajaţii şi răspunderea individuală, măsurile care privesc angajatorul și măsurile de precauţie speciale.

Art. 3. Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prezenta hotărâre va fi comunicată instituţiilor implicate şi va fi postată pentru o perioadă de 30 de zile pe site-ul Instituţiei Prefectului – Județul Brăila, http://br.prefectura.mai.gov.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *