Vremea până la sfârșitul lunii septembrie în Muntenia

Specialiștii Administratiei Naționale de Meteorologie a dat publicității estimarea evolutie valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 15-27 septembrie 2020 în Muntenia.

Intervalul de prognoză va începe cu vreme frumoasă și caldă, chiar călduroasă la amiază, în special la câmpie. Până în data de 17 septembrie mediile maximelor se vor situa în jurul a 30 de grade. După acestă dată și până în 21 septembrie valorile termice vor marca o scădere, astfel că media acestora va ajunge la 20 de grade.

Perioada următoare va fi caracterizată de o revenire sub aspect termic, ce va determina maxime, mediate regional, de 24…26 de grade. Regimul termic nocturn va avea un treseu asemănător, astfel că, în perioada 15 – 18 septembrie mediile minimelor se vor situa în jurul a 15 grade, apoi vor suferi o scădere spre 8 grade în 20 septembrie și vor crește ușor până la finalul prognozei spre valori, estimate mediat, de 12 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu excepția zilei de 18 septembrie când acestea se pot semnala cu caracter local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *