Rotaru – „Fondul de rezervă al guvernului – pușculița electorală a PNL”

Președintele PSD Brăila, senator Ion Rotaru, a transmis redactiei „Cronica de Braila” un comunicat prin care zice:

„În mod normal, adoptarea de către Guvernul PNL a Hotărârii de Guvern 758/2020 privind echilibrarea bugetară ar fi trebuit să rezolve o problemă gravă și stringentă a autorităților administrației locale – respectiv alocarea fondurilor necesare pentru buna desfășurare a activităților și acoperirea tuturor categoriilor de cheltuieli bugetare.

În realitate, așa-zisa rectificare pentru echilibrarea bugetelor a fost făcută în bătaie de joc și în dispreț total față de brăileni, repartizarea sumelor fiind una electorală, care nu ține cont de interesele cetățenilor, de numărul de locuitori ori de nevoile reale ale autorităților locale.

Criteriul de alocare a fost unul strict politic, rectificarea bugetară fiind folosită de PNL ca un mod de a „pedepsi” localitățile a căror singură „vină” este aceea de a avea primari PSD. Guvernul PNL împarte populația județului Brăila în galbeni și roșii și merge pe principiul „cine nu e cu noi e împotriva noastră, iar cei care sunt împotriva noastră nu trebuie finanțați”.

Nevoile de finanțare ale municipiului Brăila și cele ale Consiliului Județean Brăila au fost pur și simplu ignorate (acestea primind ZERO lei), în timp ce primăriile PNL au fost evident favorizate. Această alocare vădit părtinitoare făcută în favoarea localităților cu primari PNL nu are nicio justificare, sigurul criteriu aplicat fiind culoarea politică a edililor localităților respective.

Dacă Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila nu au primit nici un leu, cele trei orașe, Făurei, Ianca și Însurăței primesc fiecare câte 500 mii de lei, cu o treime mai puțin decât cea mai mică comună cu primar PNL, care primește  750 mii lei.

Abuzul maxim este demonstrat în cazul comunei Mărașu, căreia i-a fost alocată suma de 5.000 mii lei, în timp ce comunelor cu primari PSD le-au fost alocate câte 250 mii lei.

În condițiile speciale din acest an,  în care Consiliul Județean și administrațiile locale au folosit resurse importante pentru combaterea pandemiei, bazându-se pe afirmațiile și promisiunile Guvernului PNL că toate cheltuielile efectuate vor fi returnate, iată că avem dovada minciunii și a abuzului grosolan prin această repartizare discriminatorie a fondurilor pentru comunele și orașele județului nostru, din care lipsește cu desăvârșire alocarea de sume pentru Municipiul Brăila și Consiliul Județean.

Mai exact, din suma totală 24.600 mii lei alocați județului Brăila, primăriile conduse de PNL primesc 17.800 mii lei, respectiv 72% din sumă, iar comunelor cu primari PSD și celor trei orașe cu primari PSD li se alocă 6.800 mii lei, adică 28% din sumă, în condițiile în care peste 85% din populația județului locuiește în aceste localități, incluzând aici municipiul Brăila, care a fost ignorat total de guvernanți.

Aceasta nu este o echilibrare, ci este o sfidare!

Și este, de asemenea, o nouă dovadă a diferenței de abordare între PSD și PNL față de nevoile  tuturor cetățenilor pe care brăilenii o vor judeca și aprecia ca atare la alegerile din 27 septembrie.

PSD a militat permanent pentru ca banii să ajungă la toate localitățile, în funcție de proiectele de investiții și de solicitările administrațiilor, în timp ce PNL distribuie fondurile după culoarea carnetului de partid, în interes electoral, ignorand peste 85% din populația județului.

PSD va ataca în contencios H.G. 758/2020 prin care primăriile liberale au primit sume consistente, în defavoarea comunelor conduse de PSD și a locuitorilor acestora, care sunt practic pedepsiți prin nealocarea banilor necesari, și de asemenea, va corecta în Parlament, prin amendamentele depuse la Ordonanța privind rectificarea bugetară, aceste abuzuri incalificabile si de netolerat ale PNL”, semneaza Președintele PSD Brăila, senator Ion Rotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *