Primarul din Tudor Vladimirescu, cel care a uitat „să termine” o stradă de asfaltat

Prin primavara acestui an, primim la redactia ziarului “Cronica de Brăila” o sesizare din partea unei bătrâne de 89 de ani, pe nume Tinca S., din localitatea Tudor Vladimirescu, judetul Brăila, precum că strada pe care locuieşte nu a fost asfaltată. Toate străzile din Tudor Vladimirescu sunt asfaltate numai că strada unde sta bătrana nu a fost asfaltată. Cu toate că plateşte la fel ca şi ceilalti cetăteni din comună taxe şi impozite la primărie, pe ea a ocolit-o. 

drum1

Astfel că urcăm in masină şi mergem la fața locului! Strada Narciselor… frumos asfaltată ba chiar şi semnalizată rutier. Numai că… nu este terminată! In continuare pe strada Micsunelelor acolo unde sta batrana gropile si noroiul sunt ca in secolul trecut. Gândim că nu a ajuns asfaltul. Aşa că mergem la primarul comunei Constantin Vasile. Intrebat de această situație, edilul localității habar nu avea de lucrarea de pe strada bătrânei, iar ca să scape de indicațiile noastre cam pe unde este strada şi cine doreşte să fie asfalt acolo, a bâguit că “Am uitat de strada Micsunelelor. Nu cred că se va mai face in continuare, că este capăt de stradă şi nu este necesar până la margine. Acum ne zbatem să facem proiecte să tragem in Tudor gaze naturale la fiecare casă”, ne spune primarul comunei. Mă intreb… oare ce ii spun eu şi ce răspunde el! Simplu a uitat şi gata.

Ca şi cum am fi neştiutori de caz ii mai spunem ca bătrâna nu are nici țeavă cu apă potabilă in curte cum au toți locuitorii şi ca bea apă, găteste şi dă la cele câteva găini, cațel şi pisic din fântâna din curte. Să nu mai spunem de canalizare. Si insistăm intr-un final al discuțiilor asupra străzii neterminate intrebandu-l dacă este posibil la vară (n.r. vara 2020) să se termine. “Nu nu am cum să continui acum. Utilajele au plecat”, a mai spus primarul.

20201012_140229

Am plecat cu speranța că poate peste câteva săptămâni de la sesizarea noastră, strada bătrâei Tinca S. se va asfalta. Numai că mai zilele trecute văd că domnul primar Vasile Constantin (pagina Tudor Vladimirescu) se laudă cu fotografii şi filmări pe Facebook că asfaltează in “Scortaru Vechi… Se toarnă ultimul strat de asfalt”.

Ne punem intrebarea dacă şi la bătrânica Tinca s-a asfaltat strada şi plecăm intr-o zi frumoasă de toamna la Tudor Vladimirescu, pe strada Narciselor. Nimic nu s-a intâmplat! La fel ca si cum nu am fi mers la “şeful comunei” şi i-am sesizat o doleanță a unui contribuabil, doleanță care ar fi trebuit sa fie obligație a celui ce stă in fruntea Unității Administrative dar şi a comunității. “La câteva zile dupa ce ați fost dumneavoastră pe aici, au venit cei de la lumină (n.r. Electrica) şi au pus un stâlp cu bec lângă gard. M-am bucurat mamă… că noaptea o să am şi eu lumină pe stradă şi după aia vor veni şi cu asfaltul. Dar nu au dat drumul să ardă becu’ la poartă cică să de-a drumul primăria, ei nu se ocupă cu asta! Ce să mai zic… nici lumină, nici apă şi nici asfalt”, ne spune Tinca S.

20201012_132849

Alegerile locale au trecut iar Vasile Constantin a câştigat incă un mandat pentru patru ani la Primăria comunei iar strada Narciselor, strada neasfaltată aşteaptă să işi aducă aminte domn’ primar să termine lucrarea. Ore cine o fi făcut verificarea lucrărilor de pe străzile asfaltate?  

20201012_132411stalp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *