ACŢIUNI PERMANENTE ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII

La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 Astfel, au fost verificate societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

Polițiștii au desfășurat acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu această ocazie au verificat 20 de societăți comerciale, legitimat 190 de persoane și au controlat peste 360 de vehicule, 279 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă, taxiuri și miloace de transport școlar.

Totodată, au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de peste 14.700 de lei, dintre care 56 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 8 la U.O.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 3 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat și în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie, au fost depistate 23 persoane, dintre care 9 șoferi și 14 pasageri, care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi, în valoare de 3.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *