„Maști” la Casa de Cultură Brăila

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, vineri, 13 noiembrie 2020, la vernisajul expoziției de grafică de șevalet, gravură și fotografie, intitulată „Măști”, a artistei plastice Dora Maria Dobârniceanu.

Vernisajul are loc la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, de la ora 12.00.
Dora Maria Dobârniceanu are 16 ani și este elevă a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. A participat la numeroase concursuri de profil, a expus lucrări în cadrul unor expoziții colective, o parte dintre ele sub coordonarea profesoarei Ileana Victoria Dragomirescu.
În noiembrie 2018, a organizat prima expoziție personală, care a reunit 35 de lucrări de grafică de șevalet, intitulată „Din povești…”, la Casa de Cultură „Friederich Schiller” din București. Cea de a două expoziție personală, „Rugă pentru cele uitate”, a fost organizată, un an mai târziu, la Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia.
Anul acesta, Dora Maria Dobârniceanu a obținut trei premii întâi la Concursul Național „Margareta Sterian” (Buzău) – pictură, grafică și fotografie și mențiune la Concursul Național „Fereastră spre viitor” (București).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *