Sindicaliştii Federaţiei Sanitas ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă

Consiliul Național al Federației SANITAS, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat  din unitățile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială, întrunit în şedinţă de urgenţă vineri, 13 noiembrie 2020, a analizat stadiul negocierilor pentru soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat aflaţi în acţiuni revendicative de mai bine de o lună şi, de mai bine de 8 luni, în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2.

În urma analizei făcute, deşi, la întâlnirile dintre reprezentanţii Federaţiei SANITAS şi reprezentanţii Guvernului României din 28 iulie 2020 şi 12 octombrie 2020, desfăşurate sub patronajul primului-ministru Ludovic Orban, echipa guvernamentală şi-a asumat continuarea dialogului până la identificarea unor soluţii concrete pentru solicitările noastre, luând în considerare întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite și/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiași tip de unități sanitare/de asistență medico-socială/de asistență socială și/sau pentru același tip de activitate, având în vedere proiectele documentelor legislative care urmează să reglementeze acordarea unor drepturi salariale caracteristice situaţiei epidemiologice în care ne aflăm din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2, documente cu care nu putem fi de acord în forma care ne-a fost prezentată,

a hotărât ca Federația SANITAS din România să desfăşoare următoarele acţiuni sindicale în perioada ce urmează:

  1. Luni, 16 noiembrie 2020, reprezentanţii organizaţiilor judeţene SANITAS vor depune lista de revendicări a membrilor noştri la Instituţia Prefectului fiecărui judeţ din ţară.
  2. Marţi, 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 11.oo – 13.oo, vom picheta sediul Guvernului României.
  3. Dacă, până în data de 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia din cele două sisteme pe care le reprezentăm, începând cu data de 23 noiembrie 2020 vom începe acţiunea de strângere de semnături în toate unităţile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială, pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional.

Solicităm, în continuare, tuturor factorilor responsabili care pot contribui la identificarea de soluții optime pentru revendicările membrilor noștri, să se aşeze la aceeaşi masă la care, prin negocieri şi discuţii oneste să reuşim rezolvarea solicitărilor membrilor noştri.

Reiterăm pe această cale garanția că Federația SANITAS nu se va opri din a susține în permanență toate revendicările membrilor săi și va rămâne în continuare la masa discuțiilor până la rezolvarea acestora, solicitând termene rezonabile și soluții realizabile, însă dacă soluțiile vor întârzia să apară pentru a contribui la readucerea păcii sociale în sistemele pe care le reprezentăm, ne rezervăm dreptul de a utiliza toate mijloacele sindicale legale pentru apărarea intereselor membrilor noștri. – CONSILIUL NAŢIONAL al FEDERAŢIEI SANITAS DIN ROMÂNIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *