Se demoleaza centrala termica de la Piata Concordia

Construita in anul 1980, Punctul termic din apropierea Pietei Concordia, deservea cu apa calda si caldura locuintele petrolistilor braileni care locuiau pe Calea Calarasilor. Dupa 40 de ani, cladirea s-a degradat si a inceput sa cada caramizi si tencuiala de pe fatada turnului de evacuare a fumului, avariind in aceasta vara cateva autoturisme parcate acolo. Primaria Braila, a luat hotararea sa demoleze aceasta constructie iar in locul ei sa faca o parcare pentru braileni cu 39 de locuri. Dupa ani si ani de tergiversari si birocratii, iata ca de ieri 15 noiembrie, a inceput demolarea si strazile Ghioceilor colt cu Rosiori, sunt inchise.

1

„Unlele dintre centralele CET, punctele din cartiere nu se preteaza a fi inchiriate sau sa ramana in continuare in acelasi stadiu acelea vor fi demolate. In acest an si vom construi locuri de parcare pe acel amplasament deoarece sunt zone foarte aglomerate din acest punct de vedere si este nevoie. Turnul centralei de la Concordia este propunerea de demolare separata, este propus pe lista de investitii de anul acesta (demolare, amenajare zona parcare) deoarece in aceasta zona este nevoie de parcare in Piata Concordia”, a spus Marian Dragomir, primarul brailei.

3

Ieri duminica, 15 noiembrie, evacuarea tuturor autoturismelor din zona. Astazi, de la ora 08.00, agitatie mare. Muncitorii urcati intr-o „nacela” a unei macarale lucrau, altii la sol asigurau zona. Multi alde „gura casca” stateau si dadeau idei cum ar fi mai bine demolat acel turn. Autoturismele intrau pe Ghioceilor sau pe Rosiori si faceau cale intoarsa deoarece masina politiei locale bloca strada numai in perimetrul de lucru, nu undeva la o intersectie unde sa fie o ruta ocolitoare care sa ajute soferii.

4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *