Sindicatul „Sanitas” Brăila – miting în fața Prefecturii

Astăzi 12 ianuarie, în intervalul orar 12.00-13.00, peste 250 de membri din cadrul Sindicatului Județean „SANITAS” Brăila s-au întâlnit pe platoul din fața Instituției Prefectului Brăila, într-un miting de protest față de condițiile de plată din sistemul de sănătate.
„Consiliul Național al Federației „SANITAS”, întrunit în data de 5 ianuarie 2021, ca urmare a publicării O.U.G. nr. 226/2020 privind înghețarea salariilor personalului plătit din fonduri publice, analizând textul ordonanței, a decis organizarea în data de 12 ianuarie 2021 a PICHETĂRII PREFECTURILOR din întreaga țară și a Guvernului României.
În sprijinul acestui demers, Sindicatul Județean SANITAS BRĂILA participă la pichetarea Prefecturii Brăila azi, marți, 12 ianuarie 2021, între orele 12:00 – 13:00.
Principalele revendicări ale noastre sunt:
1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată;
3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.
Este inadmisibil cum actuala coaliție guvernamentală, PNL – USR –PLUS – UDMR, tratează lucrătorii din sănătate și asistență socială. Așa ceva nu poate fi tolerat. Daca nu ni se vor rezolva aceste revendicari noi vom continua protestele”, a spus președintele Sindicatului „Sanitas” Brăila, Iancu Măriuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *