Primarul brăilei cere Inspectoratului Scolar renunțarea la practici dictatoriale și ilegale

Avand in vedere decizia noului inspector scolar general Canciu Catalin, numit de PNL si a I.S.J. Braila: de reducere a claselor de la Colegiul National Gh. M. Murgoci, Colegiul National N. Balcescu, Liceul Teoretic N. Iorga, Colegiul Economic I. Ghica si de suplimentare a numarului de clase la Liceul de Arte unde actualul inspector scolar general Canciu Catalin este profesor, primarul municipiului Braila Viorel Marian Dragomir, „riposteaza” printr-un comunicat de presa.

„Primaria Municipiului Braila nu sustine reducerea numarului de clase de la licee si nici comasarea unitatilor de invatamant. Consideram ca demersul ISJ afecteaza in mod direct liceele de prestigiu din Braila care au adus performanta in invatamantul brailean.

– in conditiile in care la nivel national se propune distantarea fizica, ISJ Braila propune aglomerarea claselor si comasarea, masuri care vor conduce la zadarnicirea combaterii Covid 19 nu putem fi de acord cu aceasta abordare ilegala.

– solicitam ISJ Braila renuntarea la aceste practici dictatoriale si ilegale prin care persoane ajunse vremelnic pe criterii politice isi bat joc de viitorul elevilor braileni urmarind interesul propriu.

La propunerea primarului, Consiliul Local Municipal Braila a aprobat in data de 31.08.2020 pastrarea actualei retele scolare, fara reduceri de clase sau comasari de scoli.

Azi, 19.01.2021, primarul si reprezentantii primarului au participat la sedintele Consiliilor de Administratie de la Colegiul National Gh. M. Murgoci, Colegiul Economic I. Ghica (vor participa si la celelalte sedinte) si au votat impotriva demersului abuziv si imoral propus de noul inspector Canciu Catalin.

Primaria Municipiului Braila a dublat in decembrie 2020 valoarea burselor de merit, studiu si sociale, premiaza in cadrul evenimentului Excelenta in educatie, organizat in fiecare an in data de 6 decembrie, elevii si profesorii care obtin locurile 1,2,3 la olimpiadele scolare nationale si internationale si nu va aproba niciodata propunerea I.S.J. Braila de reducere a performantei in invatamant”, semneaza comunicatul Primarul Municipiul Braila, Dragomir Viorel Marian.

primaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *