„Citim Împreună România” la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila celebrează miercuri, 10 februarie, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI 2021), eveniment global marcat de milioane de oameni din peste 100 de țări. Asociația „Citim Împreună România” a atras anul acesta sute de parteneri din toate județele.

Astfel, se vor organiza sesiuni de lectură împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară. Credem că cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des.

Deviza de anul acesta este „ZICI cu lipici legați prin cititul împreună!” Scopul manifestărilor este să trimitem un mesaj puternic tuturor celor implicați în creșterea unui copil – părinților, profesorilor, dar și factorilor de decizie: că fiecare copil merită să i se citească cel puțin 20 de minute pe zi, începând din prima sa zi de viață și până când poate citi singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *