Vremea se încălzește la Brăila

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie a dat publicității estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 15-28 februarie 2021, în Muntenia.

De mâine, 17 februarie 2021, gerul care „a pus stăpânire” pe țara noastră, ne va părăsi și va face loc unor temperaturi de 9-10  grade Celsius, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă.

Prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel vom trece de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de până la 10…12 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 6…8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade. Se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *