Atenție brăileni, se confiscă mașinile și căruțele! Dar cu caii ce facem?

Primarul brăilei Marian Viorel Dragomir, a găsit modalitatea de a stopa „aruncarea gunoaielor” pe domeniul public de către brăilenii certați cu legea, la marginea drumurilor sau la intrările în oraș. Fie dinspre Focșni, Galați, Buzău, Vărsătura și nu numai, vezi din loc în loc grămezi de gunoi ce dă un aspect urat orasului. De zeci de ani de pe vremea lui „tataia Lungu”, în municipiul Brăila, aruncarea gunoiului pe domeniul public, adus fie cu căruțul de butelie, fie cu căruța cu cai sau auto, a devenit o obisnuință iar responsabilii primăriei s-au săturat să adune după ei mizeria sau să îi mai amendeze. Chiar dacă s-au pus „ghene de gunoi” departe de locuințele oamenilor în care mirosul să nu deranjeze, el cetăteanul, aruncă fecalele provenite de la animale (vaci, cai, porci, oi) sau cel din demolări, deranjand chiar și privirea trecătorului. Astfel, că azi dimineață pe contul de socializare Facebook, primarul Dragomir a postat un anunț în care spune:

„De azi, CONFISCĂM MAȘINILE SI CĂRUȚELE CARE ARUNCĂ GUNOI PE DOMENIUL PUBLIC !!! Ne-am săturat să strângem după ei de 30 de ani! S-a demonstrat că nicio altă metodă de civilizare nu a funcționat!

Mijloacele de transport auto confiscate vor fi văndute și veniturile vor intra la bugetul național (nu local, dar nu acest lucru contează) iar căruțele vor fi distruse. Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri !!! Primăria Municipiului Brăila, Garda de Mediu Brăila, Poliția Locală Brăila”, scrie primarul brailei .

Am înțeles că mașinile vor fi duse la fier vechi și valorificate iar banii vor intra în visteria statului iar căruțele vor fi distruse și gata au rezolvat problema, dar caii, caii sau măgarii, animalele care au tras la jug, ce vor face cu ele? Cine le va da de mâncare și din ce bani, ca doar nu o să le lase să moară de foame! Dacă până acum Poliția Locală a amendat cetățenii care au fost prinși cu gunoiul „în fapt”, de azi vor răspunde și de săracuțele animale?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *