POLIȚIȘTII BRĂILENI ACȚIONEAZĂ PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA FAPTELOR ILEGALE DIN DOMENIUL FORESTIER

La data de 04 martie a.c., poliţiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Biroul Ordine Publică au acționat pentru combaterea tăierii și transportului ilegal de material  lemnos, pe raza municipiului Brăila și a comunelor învecinate.

Polițiștii au acționat în intervalul orar 09:30-14:00, ocazie cu care au legitimat 11 persoane și au verificat 7 autovehicule.

Pentru nerespectarea normelor privind contravențiile silvice prevăzute de Legea 171/2010 au aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare totală de peste 1000 de lei și au confiscat 4,185 m3  de lemn de foc specia stejar, ce a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Lacu Sărat.

Astfel, la ora 10.20 polițiștii l-au depistat, pe raza satului Comăneasca, pe un tânăr în vârstă de 30 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de  4,185 m3 de lemn de foc specia stejar, fără a îndeplini condițiile legale.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *