ZIUA MONDIALĂ A APEI “PROTEJAȚI APA – O RESURSĂ PREȚIOASĂ”

 

Ziua Mondială a Apei se aniversează în fiecare an pe 22 martie din 1993 iar ținta este susținerea realizării obiectivului de dezvoltare durabilă (ODD) 6 a O.N.U.: de a asigura apă și canalizare pentru toți până în 2030. Este un eveniment global al cărui scop comun este de a trage un semnal de alarmă asupra necesității de a proteja cantitativ și calitativ resursele globale de apă de care avem atât de multă nevoie.

Apa este vitală pentru calitatea vieții, așa că trebuie să depunem constant eforturi pentru a opri risipa resurselor globale. Este nevoie de o astfel de celebrare pentru a ne reaminti importanța acestei resurse vitale, pentru a ne face mai sensibili la prezența apei în viața noastră dar mai ales de a ne responsabiliza cu adevărat în protejarea ei.

Fiecare dintre noi are un rol important privind economisirea apei,să conștientizăm faptul că trebuie să economisim apa prin eliminarea oricărei risipe.

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila se alătură eforturilor globale de conștientizare a importanței apei pentru viață și sănătate prin faptul că gestionăm un întreg sistem public de alimentare cu apă, de tratare și distribuție dar și de colectare și epurare a apei uzate menajere.

Avem obligația de a asigura calitatea apei potabile pentru clientii noștrii, apa fiind monitorizată

printr-un amplu proces de control în sistem electronic SCADA (sistem centralizat de monitorizare și control al procesului tehnologic). De asemenea calitatea apei este monitorizată și printr-o serie de analize și determinări ale parametrilor biologici și chimici.

Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila în colaborare cu Liceul de Artă “Hariclea Darclee” reprezentat de profesor îndrumător Ioanid Marilena a organizat un concurs de desene, la inițiativa domnului Gojan Petru – consilier local municipal, scopul fiind acela de a implica un grup de elevi în exprimarea viziunii și creativității dar și de a conștientiza rolul important al apei.

Lucrările elevilor au fost transmise în format electronic (datorită contextului epidemiologic) în cadrul unui concurs de desene cu tema “ Protejați apa – o resursă prețioasă” și expuse la sediul Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila.

Cele mai reușite lucrări vor fi publicate pe pagina de internet a companiei, www.apabraila.ro, iar tinerii premiați cu diplome și premii de către Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila pentru cea mai creativă viziune. Totodată vor primi și un volum al cărții “Dunărea- Leagăn de civilizație”,o publicație profesională a cărei autoare este domnișoara dr.ing. Carmen Cîrnu, salariat al Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila.

Vă prezentăm caștigătorii concursului de desene cu tema “Protejați apa – o resursă prețioasă”

Locul I: Enache Denisa

Locul II: Cristea Adriana

Locul III: Vodeanov Vitali

Mențiuni: Dudulea Denisa, Turc Milena, Tudose Mihăiță, Nenciu Ioana, Ioanides Andra, Giuglea Roberta, Ciobanu Maria Nicole.

expo

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *