Doua zile de protest spontan la Braila

Timp de doua zile, vineri si sambata, de la ora 17.00, in municipiul Braila a avut loc proteste fata de restrictiile adoptate situatiei pandemice. Astfel ca vineri, peste 150 de tineri s-au strans in fata Primariei, scandand „Braila trezestete” dupa o jumatate de ora acestia au fost alungati de politisti. Tinerii s-au urcat in masinile personale si au continuat marsul claxonand pe traseul Piata Traian, Liceul de Arte, Calea Calarasilor, Sala Polivalenta si retur. Unii dintre ei s-au dus pe esplanada Dunarii, iar in jurul orei 22.10, politistii braileni i-au amendat pentru nerespectarea interdictiilor. „Totodată,  32  persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00 – 05:00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de  11.000 de lei. Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ”, se precizeaza in comunicatul politiei brailene.

Sambata, tot de la ora 17.00, si tot in fata Primariei, in jur de o suta de tineri s-a strans pentru protest. Dupa o ora, acestia au plecat pe jos pana la Bariera Calarasilor si retur pana la Facultatea de Inginetrie de pe Calea Calarasilor unde dupa cateva replici cu jandarmii care i-au insotit pe tot traseul tinerii au oprit protestul si au plecat acasa, urmand sa se intalneasca si astazi duminica, in acelasi loc si la aceeasi ora.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila este abilitat să facă următoarele precizări:

În data de 27.03.2021, în municipiul Brăila, a avut loc un protest spontan față de restricțiile adoptate în contextul pandemic, jandarmii legitimând 23 de persoane.

În  timpul protestului, jandarmii au observat un bărbat  aflat vizibil sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat să  se legitimeze și a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila  pentru stabilirea identității. Ulterior a fost sancționat contravențional atât pentru tulburarea ordinii și liniștii publice cât și pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiul public cu amendă în cuantum de 700 lei. Deși în spațiul public au apărut afirmații conform cărora jandarmii ar fi ridicat mai multe persoane din rândul manifestanților, dezmințim aceste afirmații.

La acest protest spontan, măsurile de ordine și siguranță publică au fost asigurate de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, nefiind solicitate efective ale Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța”, se precizeaza in comunicatul de presa al jandarmilor braileni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *