Violențe la protest. 19 tineri „săltați” și duși cu duba

În data de 30 martie 2021, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depășind limita maximă permisă de actualele prevederi legale.

Pe timpul manifestației, mai multe persoane participante s-au manifestat violent față de forțele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre și alte obiecte contondente atât în personal,  cât și în autospecialele de intervenție. Deși au fost somați să înceteze acțiunile agresive, aceștia au continuat să manifeste în același mod.

În jurul orei 23.45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independenței și s-a urcat în două taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliție și de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanții violenți au fost somați să coboare, dar aceștia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru aplicarea măsurilor legale.

Inspectoratul de Jandarmi Brăila precizează intr-un comunicat de presa că niciun protestatar nu a necesitat ingrjiri medicale, toți aflandu-se la sediul Poliției Municipiului Brăila, unde urmează a fi aplicate măsurile legale.

Pentru a verifica toate informațiile apărute în spațiul public referitoare la acest incident, la nivel intern vor fi dispuse măsuri specifice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *