Cimbrul, planta miracol

Cimbrul este o plantă medicinală perenă, găsindu-se in peste 400 de specii. Cimbrul are de obicei flori mov, este o plantă foarte utilă in bucatarie dar este folosită si în scopuri terapeutice.

Cimbrul este utilizat frecvent în special iarna și are efecte mari asupra tratamentului, fiind o plantă bogată în vitaminele A și C, calciu, sodiu, potasiu dar și minerale.

Cimbrul poate fi folosit sub forma de pulbere ca un veritabil condiment. Cimbrul poate fi uscat și consumat ca ceai sau pulbere pentru condimentarea mancării la carne, pește, supe, precum și în salate.

Fierberea și consumul de cimbru, care este bogat în potasiu, magneziu, calciu și fier, are beneficii mari. De asemeni daca este fiert și consumat ca ceai, are proprietăți antivirale fiind bun pentru cefalee, tuse și febră. Ceaiul de cimbru întărește imunitatea, scade tensiunea arterială crescută și susține sănătatea inimii. Ajută la scăderea gazelor intestinale și oferă, de asemenea, un efect benefic împotriva viermilor intestinali. Ceaiul de cimbru, mai este bun pentru bolile gingivale, previne și respirația urât mirositoare atunci când este folosită ca apă de gură.

Uleiul de cimbru este, de asemenea, utilizat ca șampon, cremă de îngrijire a pielii și produs de îngrijire orală.

Beneficiile cimbrului

Cimbrul are o valoare nutritivă ridicată, conține multe vitamine și minerale. Sucul, uleiul, florile și frunzele plantei de cimbru sunt folosite pentru vindecare multor boli. Cimbrul reduce nivelul colesterolului, protejează și sănătatea sângelui. De asemenea ofera proprietăți protectoare împotriva multor boli de cancer. Datorită conținutului său de vitamine A și C, întărește și sistemul imunitar. Are un efect deosebit în tratamentul bolilor precum gripa și răcelile și infecțiile tractului respirator, în special în zilele de iarnă. Datorită vitaminei A pe care o conține, cimbrul oferă și protecție împotriva orbirii oculare.

 

Cimbru uscat este folosit în general pentru a adăuga aromă preparatelor din carne, pește si de asemenea, este  preferat în supe sau salate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *