Beneficiile pepenelui galben, favoritul sezonului estival

Pepenele galben, care este unul dintre cele mai consumate fructe vara cu gustul bun, mirosul plăcut și aroma în gură, iese în prim plan cu bogatul său conținut nutrițional. De precizat că pepenele galben ajută la pierderea în greutate cu structura sa fibroasă și suculentă, acesta contribuie și la prevenirea multor probleme de sănătate.

Pepenele este un fruct cu conținut scăzut de calorii și foarte fibros. Fructele galbene și portocalii sunt bogate în betacaroten. Pepenele, care are un conținut ridicat de fibre, ajută și intestinele să funcționeze. Pepenele galben, care este inclus în programele de dietă, asigură pierderea rapidă în greutate și accelerează metabolismul.

Dietecienii sustin ca pepenele întărește sistemul imunitar. Când sunt consumate în mod regulat, potasiul și vitamina C din conținutul său susțin sistemul imunitar. Deoarece întărește sistemul imunitar, asigură rezistența organismului împotriva bolilor. Este eficient în prevenirea ocluziei vasculare. Este bun pentru inimă și anemie, reglează tensiunea arterială. Pacienții cu boli la inimă ar trebui să consume pepene galben, cu condiția să nu fie excesiv. Este eficient la cei cu probleme de anemie datorită valorilor sale nutritive bogate. De asemenea, scade riscul de infarct. Este recomandat ca cei cu probleme cardiovasculare să consume pepene galben în mod regulat, mai ales vara.

Ajută la eliminarea nisipului de la rinichi dar și a pietrelor. Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos datorită efectului său sedativ. Este bun si pentru cei care au probleme cu somnul. Are proprietăți diuretice dar si pentru constipație este bun. Hidratează pielea și ameliorează durerile reumatice.

Pepenele galben, care se numără printre fructele ușor de digerat, este recomandat celor care doresc să slăbească, dar au o rată de metabolism lent. Pepenele galben, este inclus în programele de dietă, asigură pierderea rapidă în greutate și accelerează metabolismul.

CÂTE CALORII SUNT ÎNTR-UN PEPENE?

Pepenele este un fruct cu conținut scăzut de calorii și foarte fibros. Există 1,5 grame de fibre în 150 de grame, adică o porție de pepene galben. 150 de grame de pepene galben conțin 25-50 kilocalorii (kcal) în funcție de gust și de starea apei. Cantități mari de fructe galbene și portocalii sunt bogate în betacaroten. Pepenele, care are un conținut ridicat de fibre, ajută și intestinele să funcționeze.

Ce vitamine și minerale găsim în pepenele galben?

Conține multe minerale și vitamine importante, care pot varia în funcție de tip. Este bogat în vitaminele A, C, B1, B2, B5 și potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfat. De asemenea, conține fitochimicale. Există fitonutrienți precum licopenul și betacarotenul.

11,84 glucide (g), 2,00 proteine ​​(g), 0,18 grăsimi (g), 1,62 fibre (g), 16,20 sodiu (mg), 327,60 potasiu (mg) pe porție de pepene galben și 19,80 calciu (mg), 0,61.

Pepenele are un conținut deosebit de ridicat de vitamina E, care protejează celulele corpului de razele UV. Aceste fitochimicale captează radicalii liberi și previn deteriorarea celulelor. Vitamina A este abundentă în pepeni verzi și pepeni dulci. Păstrează pielea și părul suplu și este important pentru sănătatea ochilor.

În plus, semințe de pepene galben; Conține vitaminele A, B și C și magneziu. Conține fier, calciu și uleiuri valoroase. Semințele de pepene galben nu trebuie înghițite întregi, ci trebuie mestecate, măcinate sau tocate.

Ce trebuie să știți atunci când cumpărați pepeni?

În primul rând, ar trebui aleși cei copti ajunși la maturitate. Cu toate acestea, gradul de maturitate nu poate fi determinat din cauza scoarței sale. Cu toate acestea, mirosul și scoarța pepenelui dau indicii despre maturitate. Din acest motiv, atunci când cumpărați pepeni galbeni, ar trebui să se prefere cei care nu sunt foarte tari, nu prezintă crăpături sau picături în coajă și au un miros plăcut și dulce. Moalețea resimțită atunci când este apăsată pe coajă indică gradul de maturitate. Pepenii copți sunt aromati. Din acest motiv, cei care emit un miros intens ar trebui să fie determinați și eliminați la cumpărare.

POATE FI PĂSTRAT PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ

Cum ar trebui consumat pepene galben?

Pepenele galben poate fi păstrat timp de o săptămână într-un loc răcoros. Pepenii tăiați în mărimi mici se strică foarte repede. Pepenele tăiat în jumătate poate fi păstrat la frigider fără probleme, dar trebuie acoperit cu o folie alimentară. Pentru a nu se strica repede, semințele de pepene galben trebuie îndepărtate complet în timpul felierii. Pepenii pot intra în contact cu agenții patogeni în condiții de igienă precare în timpul sau după producție.

 

Pepenele galben poate fi consumat la orice masă, cu condiția să nu fie excesiv.

Pepenele galben poate fi consumat la micul dejun, precum și după mese și poate fi preferat ca gustare, deoarece oferă o senzație de sațietate.

Cum trebuie păstrat pepenele galben?

Dacă pepenele galben se păstrează la o anumită temperatură în frigider, acesta va rămâne proaspăt mult timp. Suprafețele tăiate trebuie întotdeauna acoperite cu o folie alimentară sau așezate pe o placă cu suprafața tăiată orientată în jos. Astfel, pepenele galben nu se va usca și va rămâne proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *