Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 20 – 27.07.2021  

 

În perioada 20 – 27.07.2021 Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 97.505 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   8 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   4 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   5 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   5 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun., conform Legii nr.55/2020 privind starea de alertă, prevenire și control Covid-19  –   7 acțiuni.

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila –   8 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   6 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   5 informări;
 • S.P. Brăila                                                           –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   1 informare.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Compartimentul Juridic; Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale; Biroul Rutier și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 5 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 16 persoane, cu amenzi în valoare de 9.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) au fost depistate și sancţionate contravenţional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 lei.

Exemplificăm:

S. C., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru depozitarea pe str.Ancorei a unor obiecte de uz casnic vechi, pe domeniul public, în loc neautorizat.

B. L.-M., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Vapoarelor nr.2, în dreptul Direcției Strategii, Programe și Proiecte de Dezvoltare, aruncând un ambalaj de carton și mucuri de țigări pe domeniul public, în loc neautorizat.

B. A., în vârstă de 58 ani, com.Chiscani – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.C.A.Rosetti, la intersecție cu str.Dimitrie Bolintineanu, aruncând o sacoșă din plastic plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice au fost depistate şi sancţionate contravențional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 4.500 lei.

Exemplificăm:

R. F.-A., în vârstă de 24 ani, din Brăila, Aleea Metalurgiei – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în parcarea din dreptul Sălii Polivalente consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

C. F.-I., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat  în incinta părculețului de joacă situat pe str.Decebal consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

L. F.-N., în vârstă de 14 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Parcul Monument, la Rondou, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor sau degradând trotuarul, pe scuaruri și insule pentru dirijarea circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei.

Exemplificăm:

M. I., în vârstă de 40 ani, din sat/com.Vădeni, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, în stația de autobuz „Spitalul 1”, staționând voluntar cu auto marca Dacia Logan .

D. G.-M., în vârstă de 24 ani, din sat Baldovinești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, în stația de autobuz „Spitalul 1”, staționând voluntar cu auto marca VW.

A.V., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Piața Victoriei, în dreptul Blocului A, staționând voluntar pe trotuar cu auto marca VW.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 200 lei.

Exemplificăm:

M. N., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str.Radu Negru.

L. D., în vârstă de 44 ani, din sat.Perișoru, oraș Ianca, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str.Radu Negru.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.800 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 800 lei.

Exemplificăm:

T. E., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.Mihai Eminescu, la intersecție cu str.Unirii, în timp ce profera injurii, provocând indignarea cetățenilor din zonă.

D. M., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat în dreptul imobilului unde locuiește în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa numitei P. A. N., lezând demnitatea și onoarea acesteia.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

C. F.-I., în vârstă de 24 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în incinta părculețului de joacă situat pe str.Decebal consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

D. V., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Aleea Metalurgiei, în spatele Blocului 24, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

T. I.-F., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Hipodrom, în curtea interioară a blocului A6, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 2.500 lei.

 

 1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 3 persoane. Dintre acestea a fost sancţionată contravenţional numita A.M., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe Aleea Cutezătorilor, în dreptul market-ului „Profi”, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 20 – 26.07.2021 s-a acţionat zilnic în intervalul orar 1000 – 1800, cu un poliţist local, în vederea restricționării accesului auto și fluidizării traficului rutier pe str.Mihai Eminescu în zona intersecțiilor cu str.Ana Aslan, str.Mihail Sebastian și str.Petru Maior.

În perioada 23 – 25.07.2021, în intervalul orar 1400 – 2200, s-a acţionat cu un polițist local în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului pentru restricționarea accesului autovehiculelor în Parcul Monument.

În data de 23.07.2021, în intervalul orar 1600 – 2000, s-a acţionat cu un efectiv de 4 poliţiști locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona Sala Polivalentă, Șos. Buzăului – Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, cu ocazia desfășurării evenimentelor „Treasure Hunt Brăila” și ”Jandarm pentru o zi”.

În datele de 20.07.2021 și 26.07.2021, în intervalul orar 0830 – 1130, s-a acţionat cu un efectiv total de 8 poliţiști locali pentru eliberarea parcărilor Blocurilor 24, 24.A, B.1și D.3 situate pe Calea Călărașilor, în vederea executării lucărilor de asfaltare.

În datele de 20.07.2021 și 21.07.2021, în intervalele orare 1400 – 1530 și 0730 – 0830, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului în zonele Calea Galați c/c Bd.Dorobanților și Calea Călărașilor în dreptul Bl.C.1, cu ocazia executării lucrărilor de tăiere a arborilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

În data de 20.07.2021, în intervalul orar 1645 – 2130, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.1 Decembrie 1918 c/c str.Plevna, cu ocazia executării lucrărilor de remediere a unei avarii la sistemul de apă-canal de către C.U.P. „Dunărea” Brăila.

În data de 22.07.2021, în intervalul orar 0700 – 1300, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.1 Decembrie 1918 c/c str.Plevna, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 23.07.2021, în intervalul orar 0830 – 1200, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului în zona Calea Călărașilor- Bl.B.2, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare.

În data de 26.07.2021, în intervalul orar 0800 – 1130, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.G.ral Eremia Grigorscu, cu ocazia executării lucrărilor de decopertare a părții carosabile.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 84 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.105 lei şi au fost aplicate 111 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 54 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.005 lei şi au fost aplicate 111 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

S. I., în vârstă de 50 ani, din com.Tichilești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford pe Calea Călărașilor, dinspre str.Milcov către str.Sebeșului și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

B. L.-G., în vârstă de 19 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 435 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe str.Radu Negru, dinspre Aleea Creșei către str.Grigore Alexanderscu și a oprit voluntar în curbă unde vizibilitatea este redusă sub 50 metri.

S. F., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe str.Ana Aslan, dinspre Calea Călărașilor către str.Școlilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost sancționat contravențional numitul V. F.-G., în vârstă de 37 ani, din mun.Slatina, jud.Olt – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca RENAULT și semiremorca marca KRȌNE pe Calea Călărașilor, dinspre str.Griviței către str.Franceză, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 13 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 400 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.) pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 32.500 lei.

Exemplificăm:

M. R., în vârstă de 52 ani, din sat Colțu, com.Ungheni,  jud.Argeș – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 02.06.2021, în calitate de proprietar al autovehiculului marca SCANIA nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Buzăului, dinspre Șoseaua de Centură către str.Chișinău, stradă cu interdicție de tonaj.

S.C.UTIL NRG CARGO.S.R.L., cu sediul în sat Stoenești, com.Ariceștii Rahtivani, jud.Prahova – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 26.06.2021, în calitate de utilizator al autovehiculului marca RENAULT nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Buzăului, dinspre Șoseaua de Centură către str. Chișinău, stradă cu interdicție de tonaj.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008 privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 1.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 800 lei.

 

 1. F) ÎN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

În perioada 20 – 27.07.2021 polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială și-au desfășurat activitatea conform prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuțiile de control în domeniul activității comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.2783, nr.2916, nr.2915/31.03.2021 și a adresei nr.2917 din 31.03.2021 privind delimitarea pe zone de control, în centrele comerciale și în supermarket-urile din Municipiul Brăila și a altor dispoziții primite, urmărind în limita competențelor respectarea legislației pentru care suntem abilitați.

S-au verificat pe teren 7 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila, s-au întocmit referate de verificare, s-a răspuns la toate sesizările primite în această perioadă.

S-au verificat 35 dosare depuse de operatorii economici pentru obtinerea avizului / autorizației de funcționare.

Au fost verificaţi 57 de operatori economici şi s-au aplicat 29 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.200 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.639/2020, H.C.L.M.nr.254/2016 și H.G.nr.348/2004, după cum urmează:

– 22 operatori  economici sancționati conform H.C.L.M.nr.639/2020 – pentru  nevizarea avizului de functionare / lipsa avizului de funcționare / lipsa autorizației de funcționare / nerespectarea programului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 16.400 lei;

Exemplu: S.C.Cenmirdal.S.R.L., S.C.Tedydany Distribuție.S.R.L.;

– 5 operatori  economici  sancționati  conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru  ocuparea domeniului public fără a deține un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 3000 lei;

Exemplu: S.C.Flamirstef.S.R.L., S.C.Satnoianu Com.S.R.L.;

2 operatori  economici  sancționati  conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea elementelor de identificare ale firmei – valoare sancțiuni aplicate 800 lei.

Exemplu: S.C.Styleadi.S.R.L.,  S.C.Viageolav.S.R.L.

Conform adresei nr.12311 din 08.12.2020 înaintată de Primăria Brăila – Biroul Registratura și Autorizare Activități Comerciale – au fost verificați  38 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligația legală în vederea vizării avizelor / autorizațiilor de funcționare emise de Primăria Brăila conform H.C.L.M.nr.390/2016 pentru perioada 2018 – 2020.

 G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 18 lucrări sesizate și verificări pe zone, pe linia respectării disciplinei în construcții şi a afișajului stradal atât din oficiu cât și potrivit planului de activitate dispus respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

Lucrări clasate – 3;

– 7 locații verificate privind intervenția în carosabil sau trotuar.

– Într-o situație au fost încălcate prevederile Art.26, alin.1, lit.a) din Legea nr.50/1991 R   privind executarea lucrărilor de construcții fără a deține autorizație:  

Proprietar N. I. din Brăila – spațiu comercial – s-au executat lucrări de recompartimentări interioare cât și goluri de ferestre fără autorizație de construire – a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare 1000 lei în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 R, iar, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.    

– În cazul a 15 sesizări se continuă verificările.

În continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a  12 lucrări.

– Au fost soluţionate 9 lucrări.

– A fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

– O. R., din mun.Brăila – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 200 lei, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru amplasarea adăpostului pentru creșterea păsărilor la distanță mai mică de 10 m de clădirile vecinilor.

– Au fost aplicate 10 somaţii conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, Anexei H.C.L.M.Brăila nr.509/2019 și Anexei H.C.L.M.Brăila nr.19/2014:

Exemplificăm:

– O.V., din mun.Brăila – în vederea ridicării de pe domeniul public a materialului provenit din demolări;

I.I.Chelban Angelo-Viorel, din mun.Brăila pentru a nu depozita deșeurile rezultate în urma desfășurării activității în capacitățile de colectare care aparțin asociațiilor de proprietari;

– O. R., din mun.Brăila – în vederea mutării adăpostului pentru creșterea păsărilor la distanța legală față de clădirile vecinilor;

– C. I., din mun.Brăila – în vederea întreținerii curățeniei în curtea imobilului în care locuiește;

C. M., din mun.Brăila – în vederea păstrării liniștii publice, prevenirea zgomotelor și lătrăturilor în calitate de deținător de câini;

S.C.SUAV EXIM.S.R.L., din mun.Brăila pentru a nu depozita deșeurile rezultate în urma desfășurării activității în capacitățile de colectare care aparțin asociațiilor de proprietari;

S.C.REXIMRAD.S.R.L., din mun.Brăila  pentru a nu depozita deșeurile rezultate în urma desfășurării activității în capacitățile de colectare care aparțin asociațiilor de proprietari;

I.I. JITEA LENUȚA, din mun.Brăila pentru a nu depozita deșeurile rezultate în urma desfăsurării activității în capacitățile de colectare care aparțin asociațiilor de proprietari;

– L. D.-F., din mun.Brăila – în vederea întreținerii curățeniei în curtea imobilului în care locuiește;

 B. V., din mun.Brăila – în vederea păstrării liniștii publice, prevenirea zgomotelor și lătrăturilor în calitate de deținător de câini;

S-a acţionat pe linia verificării clădirilor și a terenurilor neîngrijite din intravilanul Municipiului Brăila, situate în zonele ZIR 1, ZIR 2, ZIR 3, ZIR 4 potrivit planului Urbanistic Zonal ,,Centrul Istoric al Municipiului Brăila”.

          Acțiuni comune cu alte instituții:

Garda de Mediu – 2 acțiuni

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru ducerea la îndeplinirea atribuțiilor UAT Municipiul Brăila, pentru combaterea ambroziei.

 

 1. I) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 20 – 27.07.2021 s-a acţionat cu 8 patrule, zilnic, pe raza municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă, conform Legii nr.55/2020 în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României prin H.G. nr.636/09.06.2021.

 Totodată, un număr de 17 polițiști locali a acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele unde, de regulă, sunt semnalate aglomerări de persoane, pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.

 

– În ziua de 23.07.2021, în conformitate cu Programul-cadru al manifestărilor cultural-artistice, educaționale și sportive pe anul 2021, Forumul Tinerilor din România -Brăila în colaborare cu Primăria Brăila a organizat o serie de evenimente în cadrul  programului „Treasure Hunt Brăila” și „Polițist / Jandarm pentru o zi” pe raza Parcului Monument din Brăila. Un dispozitiv format din 17 poliţişti locali din cadrul Serviciilor Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră a asigurat buna desfășurare, menținerea ordinii publice și fluidizarea circulației în zonă pe durata acestor evenimente. Nu s-au semnalat incidente.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *