Tabără pentru copiii din Parohia Scorțaru Nou

Astăzi, 29 iulie 2021, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul al Dunării de Jos, 15 copii din Parohia Scorțaru Nou au fost beneficiarii programului eparhial de tabere desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos în această vară.
Copiii veniți la Așezământul social-filantropic ”Sf. Pantelimon” – Lacu Sărat, împreună cu preotul paroh din localiatea brăileană Scorțaru Nou au avut bucuria de a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian și de a le fi ghid și îndrumător pentru câteva ore în spațiul natural și primitor al Așezământului de la malul cunoscutului lac din apropierea municipiului Brăila.
Împreună cu ierarhul locului, toți copiii participanți s-au rugat în Capela ”Sf. Pantelimon” din cadrul Așezământului eparhial și au vizitat spațiile care compun această instituție socială în cadrul căreia este amenajată și funcționează o clinică balneoclimaterică dotată cu apatura necesară pentru tratamente specializate de fizioterapie.
Plini de energie, entuziasm și bucurie, copiii s-au plimbat pe marginea lacului și au fost implicați într-o serie de activități sportive, jocuri recreative și diverse concursuri tematice, permanent fiind vegheați și îndrumați cu dragoste părintească de chiriarhul Dunării de Jos.
Dupa masa oferită în cadrul Așezământului, copiii au mers la Grădina Zoologică din Brăila.
Aceste activități se înscriu în programul eparhial de tabere pentru elevi, desfăşurat în Eparhia Dunării de Jos în vacanţa de vară din acest an.
A consemnat: Pr. Rareș Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *