POLIȚIȘTII BRĂILENI ACȚIONEAZĂ PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

La data de 15 august a.c., poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Făurei și Poliției Orașului Însurăței, au acționat în intervalul orar 14.00-21.00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză, inclusiv cu folosirea aparatelor radar in sistem ,,cascadă”.

 Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 19 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 8.049 de lei .

În urma activității polițiștii au aplicat  13 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor și alte 6 sancțiuni contravenționale vizând alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.

Exemplu:

Ieri,  15 august a.c., în jurul orei 18:40, polițiști din cadrul Poliției Orașului Făurei l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Vișani, în timp ce conducea un vehicul, pe DJ 203, în afara localității Jirlău.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *