Expoziția „LEONTINA VĂDUVA ȘI MARILE SCENE ALE LUMII” realizată de artistul Florian Doru Crihană prezentată la Muzeul Brăilei „Carol I”

În perioada 21 august – 9 septembrie 2021, la Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3 – Brăila), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Muzeul Brăilei „Carol I”, cu patronajul Ambasadei Republicii Argentina în România, Ambasadei Republicii Austria în România, Forumului Cultural Austriac din București și Ambasadei Regatului Spaniei în România, prezintă expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii, o expoziție realizată de artistul Florian Doru Crihană și dedicată îndrăgitei soprane Leontina Văduva.
Inaugurarea expoziției va avea loc sâmbătă, 21 august 2021, ora 11, la Galeria de Artă „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3 – intrarea prin strada Galați) în prezența artistului Florian Doru Crihană.

„O expoziție-eveniment, dedicată sopranei Leontina Văduva la aniversare, se transformă, prin talentul și imaginația graficianului Florian Doru Crihană, într-o experiență multidisciplinară și multisenzorială, călătorie nostalgică în capitalele muzicale ale lumii și prilej pentru iubitorii de artă să descopere/redescopere cariera strălucitoare în operă, personalitatea artistică, rolurile preferate ale unei mari artiste lirice, originare din România. Succesele Leontinei Văduva la Paris, la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House – Covent Garden, la Scala din Milano, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Colon Buenos Aires, Staatsoper din Viena sau La Fenice din Veneția sunt reinterpretate vizual de Crihană, de cele mai multe ori în lucrări-pandant, care omagiază pe de o parte rolurile reprezentative – Mimi, Manon, Leila, Mireille, Carmen, Antonia, Gilda, Norina, Susanna, Blanche, Violetta, și pe de altă  parte celebrele clădiri și orașele-gazdă ale celor mai bune companii de operă din lume, pe scena cărora
Văduva a urcat, cu remarcabil succes, de numeroase ori.”

Cristina Simion – Curator și galerist Tiny Griffon Gallery, Nuremberg, Germania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *