Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 31.08 – 08.09.2021  

În perioada 31.08 – 08.09.2021 Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.415 lei.

 

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   4 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   6 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   6 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun., conform Legii nr.55/2020 privind starea de alertă, prevenire și control Covid-19 –   7 acțiuni.

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila –   9 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   7 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   7 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   1 informare;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. BrăilaServiciul Investigații Criminale, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 10 persoane, cu amenzi în valoare de 10.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.500 lei.

Exemplificăm:

B. M.-M., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.500 lei – fiind depistat pe str.Carpați, la intersecție cu str.Ion Ghica, având depozitat 1 m2 moloz și mobilier deteriorat pe domeniul public, în loc neautorizat.

S. N.-G., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Aleea Moldoviței, lângă pubelele A.P.nr.580, aruncând o cutie din carton și un sac din plastic pline cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

C. E., în vârstă de 64 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe terenul viran situat între str.Gh.M.Murgoci și Șoseaua Dig.Brăila-Galați aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravențional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.000 lei.

Exemplificăm:

C. I., în vârstă de 24 ani, din sat/com.Ulmu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Mercur, în fața Patinoarului, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

C. M., în vârstă de 42 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Aleea principală din Parcul Monument, în spatele Spitalului Județean, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

F. S.-A.,  în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în părculețul de joacă pentru copii „Ascunsa”, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr.399/2020, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

Exemplificăm:

B. L. P., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat circulând pe Aleea Stadionului.

–  C. O.-M., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat circulând pe Aleea Stadionului.

– B. I.-S., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat circulând pe Aleea Stadionului.

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, a fost depistat și sancționat contravențional numitul V. Ș., în vârstă de 53 ani, din sat/com.Movila Miresii, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str.Milcov.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat și sancționat contravențional numitul C., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Independenței, în spatele Blocului Renel, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.
 2. b) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul M., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 400 lei – fiind depistat pe str.Cezar Petrescu, la intersecție cu str.Progresului, în timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.
 3. c) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

Exemplificăm:

I. Ș., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Renault a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

C. A.-V., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Audi a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 1. d) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea a fost sancţionat contravenţional numitul I. A., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Bariera Călărașilor, în parcarea market-ului Lidl, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila. 

 

 1. E) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 01 – 07.09.2021 s-a acţionat zilnic în intervalul orar 1000 – 1800, cu un poliţist local,  în vederea restricționării accesului auto și fluidizării traficului rutier pe str.Mihai Eminescu, în zona intersecțiilor cu str.Ana Aslan, str.Mihail Sebastian și str.Petru Maior.

În perioada 03 – 05.09.2021, în intervalul orar 1400 – 2200, s-a acţionat cu un polițist local în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului pentru restricționarea accesului autovehiculelor în Parcul Monument.

În data de 04.09.2021, în intervalul orar 1100 – 1600, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali în zona Aleea Stadionului – Stadionul Municipal pentru restricționarea accesului autovehiculelor, cu ocazia desfășurării meciului de fotbal dintre echipele AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – ACS Sport Team București, din cadrul Ligii Elitelor U16 la fotbal.

În datele de 03, 04 și 06.09.2021, în intervalul orar 0730 – 1230, s-a acţionat cu un efectiv total de 8 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Ion Ghica și str.Siretului, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a părții carosabile.

În data de 06.09.2021, în intervalul orar 2100 – 0500, s-a acţionat cu un polițist local pentru fluidizarea traficului rutier cu ocazia executării lucrărilor de aplicare a marcajelor rutiere pe Șos. Buzăului.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 93 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 51.615 lei şi au fost aplicate 120 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.015 lei şi au fost aplicate 120 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

C. M., în vârstă de 43 ani, din sat Vărsătura, com.Chiscani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Hyundai în Piața Traian, dinspre str.Mihai Eminescu către str.C.Hepites și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de călători.

V. M., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe Aleea Cutezătorilor, dinspre str.Pietății către Aleea Învățătorilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost depistat și sancţionat contravenţional numitul G. C., în vârstă de 35 ani, din sat Tătaru, com Dudești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca MAN și semiremorca pe str.Alexandru Vlahuță, dinspre Șos. Focșani către str.Sportului, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.
 2. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.915 lei.

Exemplificam:

B.F., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Eftimie Murgu, dinspre str.Deva către str.Spiru Haret, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

S. V., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Alexandru Vlahuță, dinspre Șos. Râmnicu Sărat către str.Deva, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale 16 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 700 lei.
 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 27.500 lei.

Exemplificăm:

S.C.  MCM & BAV IMPEX S.R.L., cu sediul în Mun.Beiuș, jud.Bihor – cu  amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 05.07.2021, în calitate de proprietară a autovehiculului marca VOLVO, nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Buzăului, dinspre str.Chișinău către Șoseaua de Centură, stradă cu interdicție de tonaj pentru vehicule peste 3,5 t.

S.C.  GLOB AUTOTRANS S.R.L., cu sediul în Mun.Mangalia, jud.Constanța – cu amendă în  valoare de 2.500 lei – la data de 05.07.2021, în calitate de proprietară a autovehiculului marca MERCEDES BENZ, nu a avut permis de acces auto pentru circulația vehiculului pe Șos. Buzăului, dinspre Șoseaua de Centură către str.Chișinău, stradă cu interdicție de tonaj pentru vehicule peste 3,5 t.

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

Exemplificăm:

A. P., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor, în dreptul complexului comercial „Pistruiatu”, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Audi pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

O. D., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor, în dreptul complexului comercial „Pistruiatu”, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Smart pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 900 lei.

Exemplificăm:

B. M.-T., în vârstă de 23 ani, din com.Viziru, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 400 lei – pe Calea Călărașilor, dinspre str.Tineretului către str. Mihai Bravu, în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen a staționat cu vehiculul  în stația mijloacelor de transport în comun „Spitalul nr.1”.

C. D., în vârstă de 36 ani, din com.Tufești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.Milcov, în dreptul magazinului „Penny”, în calitate de conducător al autovehiculului marca Ford a avut vehiculul staționat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind parcarea pe o perioadă mai lungă de 15 zile a autovehiculelor avariate sau defecte pe carosabilul străzilor, împiedicând executarea lucrărilor de salubrizare, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.

Exemplificăm:

S.R.-D., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Justiției c/c str.Mărăști, în calitate de proprietar al autovehiculul marca Mercedes a parcat pentru o  perioadă mai lungă de 15 zile, împiedicând executarea lucrărilor de salubrizare.

H. V., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Ana Aslan c/c str.Școlilor, în calitate de proprietar al autovehiculul marca Hyundai a parcat pentru o  perioadă mai lungă de 15 zile, împiedicând executarea lucrărilor de salubrizare.

 

 1. F) ÎN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

În perioada 31.08 – 08.09.2021 polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială au verificat pe teren 8 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila, au întocmit referate de verificare și au răspuns la toate sesizările primite în această perioadă.

S-au verificat 29 dosare depuse de operatorii economici pentru obținerea avizului / autorizației de funcționare.

Au fost verificaţi 41 de operatori economici şi s-au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9000 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.639/2020, H.C.L.M.nr.254/2016 și H.G.nr.348/2004, după cum urmează:

– 11 operatori  economici sancționati conform H.C.L.M.nr.639/2020 – pentru  nevizarea avizului de funcționare / lipsa avizului de funcționare / lipsa autorizației de funcționare / nerespectarea programului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 7.200 lei;

Exemplu: S.C.Performagro Serv.S.R.L., S.C.Croseta Com.S.R.L.;

– 4 operatori economici  sancționati conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea elementelor de identificare ale firmei – valoare sancțiuni aplicate 800 lei;

Exemplu: I.I. Bornescu Ionelia, S.C.Edesian Com.S.R.L.;

– 1 operator  economic  sancționat  conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru ocuparea domeniului public fără aprobare – valoare sancțiune aplicată 1000 lei.

Exemplu: S.C.Piciu Com.S.R.L.

Conform adresei nr.12311 din 08.12.2020 înaintată de Primăria Brăila – Biroul  Registratură și Autorizare Activități Comerciale – au fost verificați  34 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligația legală în vederea vizării avizelor / autorizațiilor de funcționare emise de Primăria Brăila conform H.C.L.M.nr.390/2016 pentru perioada 2018 – 2020.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 23 lucrări sesizate și verificări pe zone, pe linia respectării disciplinei în construcții şi a afișajului stradal atât din oficiu cât și potrivit planului de activitate dispus, respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

Lucrări clasate – 10;

– 7 locații verificate privind intervenția în carosabil sau trotuar.

PUNERE IN APLICARE A DISPOZIȚIEI DE DEMOLARE – s-a participat la acțiunile de demolare a garajelor situate pe calea Galați, în zona Blocurilor I.1 și I.3 precum și la inventarierea bunurilor din interiorul acestora, acțiuni desfășurate în colaborare cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

Într-o situație au fost încălcate prevederile Art.26, alin.1, lit.a) din Legea nr.50/1991 R   privind executarea lucrărilor de construcții:

Proprietar – S.C.TUSALEDU TRADE.S.R.L. – Șos. Buzăului – pentru schimbarea destinației din spațiu commercial în „Cafe-Bar”, fără autorizație de construire – administratorul societății a fost sancționat cu 1000 lei – iar, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.

– În cazul a 13 sesizări se continuă verificările.

În continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. H) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a  7 lucrări.

– Au fost soluţionate 7 lucrări.

– Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991 R și                           Legii nr.62/2018, după cum urmează:

Exemplificăm:

C. E., din Brăila – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii nr.61/1991 R – pentru lăsarea în libertatate a unui animal care prezenta pericol pentru persoane;

Z. I., din Brăila – sancționat contravențional cu Avertisment scris, conform Legii nr.62/2018 – pentru existența buruienii ambrozia pe terenul situat în Mun.Brăila, str.Eroilor;

T. L., din Brăila – sancționat contravențional cu Avertisment scris, conform Legii nr.62/2018 – pentru existența buruienii ambrozia pe terenul situat în Mun.Brăila, str.Gh.M.Murgoci;

C. A.-V., din Brăila – sancționat contravențional cu Avertisment scris, conform Legii nr.62/2018 – pentru existența buruienii ambrozia pe terenul situat în Mun.Brăila, str.Gh.M.Murgoci;

S. T., din Brăila – sancționat contravențional cu Avertisment scris, conform Legii nr.62/2018 – pentru existența buruienii ambrozia pe terenul situat în Mun.Brăila, str.Gh.M.Murgoci.

Au fost aplicate 2 somaţii conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 și Anexei H.C.L.M. nr.19/2014 astfel:

Exemplificăm:

– C. V., din Brăila – mutarea adăpostului pentru creșterea păsărilor la distanța legală față de clădirile vecinilor;

– T. E., din Brăila – luarea măsurilor pentru prevenirea zgomotelor canine.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru ducerea la îndeplinirea atribuțiilor U.A.T. Municipiul Brăila, pentru combaterea buruienii ambrozia.

Acțiuni comune cu alte instituții:

Direcția de Sănătate Publică Brăila – 5 acțiuni

 

 1. I) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 31.08 – 08.09.2021 s-a acţionat zilnic cu 4 polițiști locali, pe raza municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă, conform Legii nr.55/2020,  în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României prin H.G. nr.826/11.08.2021. Totodată, un număr de 17 polițiști locali a acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele unde, de regulă, sunt semnalate aglomerări de persoane, pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.

 

– În ziua de 06.09.2021, cu ocazia desfășurării probei scrise a concursului / testării județene de ocupare a catedrelor vacante / rezervate din învățământul preuniversitar la Centrul de Concurs / Testare din cadrul Liceului cu Program Sportiv Brăila, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, o patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea publică pe durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.

 

– În ziua de 07.09.2021, cu ocazia organizării de către Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” a „Pentatlonului Militar – Etapa pe Statul Major al Forțelor Terestre”, în Parcul Monument, un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat ordinea publică pe durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.

 

– În perioada 20.08 – 31.10.2021, la Scena de pe Esplanada Dunării se desfășoară Proiectul „Ne vedem la film” ce constă în proiecții cinematografice, organizat de Arta Cinematografică Minerva Brăila, în parteneriat cu Primăria Brăila, în zilele de vineri și sâmbătă, începând cu ora 20:00. Pe toată durata evenimentului, o patrulă de poliţişti locali asigură ordinea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *