DIN GRIJĂ PENTRU ELEVII BRĂILENI

  • Acțiuni ale polițiștilor premergător începerii anului școlar –

 

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila desfășoară în perioada 6-12 septembrie a.c., în incinta complexului comercial, de pe raza localității Vărsătura, activități de informare și prevenire, adresate copiilor și părinților, premergător începerii anului școlar, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

În cadrul întâlnirilor, polițiștii discută cu elevii prezenți în incinta complexului comercial despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte în cursul anului școlar, deplasarea la și de la școală, comportamentul pe care trebuie să-l adopte în incinta unităților de învățământ.

Totodată, părinții sunt sfătuiți de oamenii legii să discute permanent cu copiii, să le ofere sprijin emoțional și afectiv, să se intereseze regulat de rezultatele și conduita școlară și să mențină legătura cu școala indiferent de nivelul de studii în care este copilul.

Cu acest prilej, reprezentantul Biroului Siguranța Școlară a aflat de la elevii de toate vârstele despre nerăbdarea și emoția cu care așteaptă începerea anului școlar și a observat entuziasmul cu care aceștia își fac ultimele pregătiri pentru școală.

De asemenea, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Brăila s-au asigurat că sunt respectate, în incinta complexului, prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/05.08.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Elevii, care nu respectau măsurile de protecție, au primit din partea oamenilor legii mască de protecție, fiindu-le explicată importanța respectării regulilor și normelor de conviețuire socială și le-au oferit, de asemenea, pliante și semne de carte, iar părinților pliante cu recomandări preventive, materiale ce au fost realizate cu sprijinul complexului comercial.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *