ZIUA FĂRĂ PERSOANE DECEDATE DIN ACCIDENTE RUTIERE!

Astăzi, 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri acționează în cadrul Proiectului Roadpol Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Având în vedere gravitatea şi numărul accidentelor rutiere ce au loc pe şoselele din România, polițiștii rutieri brăileni vor desfășura activități informativ – preventive în trafic, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de  21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa!

Totodată, în cadrul campaniei naționale de educație rutieră „Alege viața, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfășurat o activitate de prevenire care a urmărit conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscul implicării în evenimente rutiere,  pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau droguri ilegale.

Pentru aceasta, poliţiştii au folosit două perechi de ochelari special concepuţi pentru a induce celor care îi poartă efectele consumului de alcool, respectiv de droguri.

Astfel, şoferii au fost implicaţi într-un experiment, care a presupus parcurgerea unui traseu presărat cu obstacole, iniţial fără ochelari, apoi purtând ochelarii speciali, fără a dărâma obiectele de pe traseu.

În acest mod, conducătorii auto au experimentat sentimentul de nesiguranţă, vederea dublă sau mult slăbită, aprecierea greşită a distanţelor, tulburările de echilibru şi de coordonare a mişcărilor pe care le poate manifesta o persoană sub influenţa alcoolului sau a substanţelor  interzise şi au înţeles pericolele la care se expun dacă se urcă la volan într-o astfel de stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *