POLIȚIȘTII BRĂILENI ACȚIONEAZĂ PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

La data de 10 noiembrie  a.c., poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Orașui Ianca, Poliția Orașului Făurei, Poliția Orașului Însurăței, au acționat în intervalul orar 10.00-18.00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, inclusiv prin folosirea echipamentelor radar în sistem ,,cascadă”.

 Întrucât nerespectarea regimului legal de viteză  reprezintă o cauză generatoare de accidente rutiere, acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării și disciplinarea participanților la trafic.

Astfel, polițiștii au aplicat, în total, 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 81.645 de lei.

Dintre acestea, 165 de sanccțiuni contravenționale au fost aplicate, pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, respectiv 108 sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor,, 2 sancțiuni pentru depășire neregulamentarăa vehiculelor și alte 55 de sancțiuni contravenționale vizând alte abateri privind circulația pe drumurile publice

De asemenea, 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

Totodată polițiștii au reținut și 15 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar și pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară în trafic.

Cu aceeași ocazie au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, precum și un set de plăcuțe de înmatriculare

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul circulației pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *