Voucerele de vacanță se vor acorda, din nou, începând din 2022

Printr-o postare pe contul personal de pe Facebook, deputatul PSD, Nicu Niță, anunță cetățenii angajați că din anul 2022 pot intra in posesia voucerelor de vacanță.
„PSD a susținut și a impus în programul de guvernare reintroducerea cât mai rapidă a voucherelor de vacanță, care și-au dovedit eficiența, dar și a prelungirii valabilitătii voucherelor de vacanță, deja emise, până la sfârșitul anului viitor.
– Voucherele de vacanță – 1450 de lei/persoană – acordate bugetarilor au adus, cât timp s-au acordat, beneficii importante industriei turismului.
Fiecare leu investit în voucherele de vacanță generează 0,51 lei la produsul intern brut al României, iar la fiecare 64.359 de lei direcționați pentru voucherele de vacanță se creează și se menține un loc de muncă.
– Pentru angajați, voucherele de vacanță asigură #creșterea venitului disponibil și a nivelului de trai; îmbunătățirea stării de sănătate fizică și psihică; creșterea productivității și disciplinei muncii; creșterea calității vieții prin diversificarea bugetului de consum precum și dezvoltarea culturii unei alimentații sănătoase.
– Pentru angajatori, ele asigură reducerea costului forței de muncă; îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului; creșterea motivării și loialității salariaților; creșterea retenției de personal; creșterea responsabilității sociale față de angajat.
– Pe de altă parte, voucherele de vacanță au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3000 de structuri de cazare – pensiuni, vile, apartamente.
– Voucherele sprijină mediul privat, deoarece peste 95% dintre furnizorii de turism aparțin mediului privat.
– România are nevoie vitală de un sector #HORECA bine susținut și dezvoltat pentru a-și atinge potențialul turistic”, se precizeaza in postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *