Colindătorii la balcon

Să vă fie casa, casă/ Cu bucate noi pe masă/ Bogație câtă vreți/ Sănătate pentru toți/ Pentru tine drag cocon/ Ce te uiti de pe balcon…

Trei urși, două “tarabane” și două vuvuzele fac un zgomot în plină amiaza mare printre blocurile cartierului vestind venirea Crăciunului, chiar dacă mai este o `săptămână până atunci. Urările și strigăturile sunt abia auzite din cauza zgomotului produs de “tarabanele” și a vuvuzelelor celor șapte temerari costumați ca de carnaval.

Si în anii trecuti colindătorii la balcoane sunt prezenți pentru câțiva lei sau o pungută cu d-ale gurii. „Urarea vocală” este ticluită în așa fel încât să îl „gâdile la urechi” dar să nu înțeleagă nimic, pe privitorul de la balcon și să arunce câțiva bănuți prinși cu un clește de rufe să nu îi ia vântul.

Programul artistic este în jur de trei minute dacă cineva plăteste prestația, dacă nu alaiul se mută la alt bloc poate, poate locatarul prezent va fi mai darnic. Ursuleții joacă în ritmul tobelor sub privirile brăileanului, iar urătorii încet, încet se mută la alt balcon, poate, poate capată ceva. Uffff… Ce să-i faci… tradiția-i tradiție.

123231si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *