ACTIVITATE PREVENTIV-INFORMATIVĂ DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII RUTIERI

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o activitate informativ–preventivă pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Pe această cale, polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în această perioadă în teren.

Având în vedere sezonul rece, vă reamintim faptul echiparea vehiculului cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), recomandăm să manifestați prudenţă în trafic, să circulaţi  cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo, să evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare şi să adoptaţi o manieră preventivă de condus.

Pietonilor le recomandăm să manifeste vigilenţă când se angajează în traversarea drumului public.

Totodată, având în vedere și perioada sărbătorilor de iarnă,  în care tentația de a consuma alcool și de a te urca la volan crește, polițiștii rutieri brăileni vă recomandă să adoptați un comportament responsabil în trafic și să nu consumați alcool înainte de a vă urca la volan, iar în cazul în care ați consumat alcool, să luați un taxi sau să rugați pe cineva să vă ducă în locul în care aveți nevoie, să nu consumați substanțe interzise și nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau să consume substanțe psihoactive.

SĂRBĂTORI LINIȘTITE ȘI ÎN SIGURANȚĂ!

fiola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *