Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

  • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 11 – 19.01.2022  

 

În perioada 11 – 19.01.2022 Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.890 lei.

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           – 11 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           – 12 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   5 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   6 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   3 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   2 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Pol.Mun.Brăila, conform

Legii nr.55/2020 privind starea de alertă, prevenire și control Covid-19 –   7 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           –   7 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   6 informări;
  • S.P. Brăila –   4 informări;
  • C. ECO S.A. Brăila                                                –   1 informare;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
  • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

  1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 7 accidente rutiere din care unul cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Poliției T.F., imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 3 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 13 persoane, cu amenzi în valoare de 6.700 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.

Exemplificăm:

R. C.-F., în vârstă de 24 ani, din sat/com.Tufești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Șos.Rm.Sărat, lângă Târg Obor, aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

G. A.-A., în vârstă de 23 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Bd.Dorobanților, în dreptul Bl.A34, aruncând 3 pungi pline cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

G. L., în vârstă de 54 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Aleea Învățătorilor, lângă punctul de colectare selectivă, aruncând două pungi din plastic pline cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor sau degradând trotuarul, pe scuaruri și insule pentru dirijarea circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 700 lei.

Exemplificăm:

D. C.-I., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, staționând cu autovehiculul în stația de autobuz ,,Concordia”.

C. M., în vârstă de 66 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, staționând cu autovehiculul în stația de autobuz ,,Concordia”.

B. E., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, staționând cu autovehiculul în stația de autobuz ,,Concordia”.

 

  • Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr.399/2020, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.000 lei.

Exemplificăm:

L.L., în vârstă de 24 ani, din sat Silistraru, com.Traian , jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat circulând pe Aleea Stadionului.

O. V.-I., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat circulând pe Aleea Stadionului.

H. A.-I., în vârstă de 24 ani, din sat Latinu, com.Măxineni, jud.Brăila –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat circulând pe Aleea Stadionului.

 

  • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 600 lei.

Exemplificăm:

– E. V., în vârstă de 59 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă pentru copii situat pe str.Radu Negru.

– S. A., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă pentru copii situat pe str.Radu Negru.

– I. I., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în incinta părculețului de joacă pentru copii situat pe str.Radu Negru.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.900 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 900 lei.

Exemplificăm:

– I. D.-P., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistată în părculețul de joacă pentru copii situat pe str.Radu Negru consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

– V. V., în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, la intersecție cu Aleea Mecanizatorilor, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

– F. T.-S., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, în părculețul de joacă pentru copii ,,Mocheta”, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  1. b) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei.

Exemplificăm:

S. R.-M., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat în Parcul Monument, la Rondou, în timp ce profera injurii, provocând indignarea cetățenilor din zonă.

D. Ș., în vârstă de 62 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat în părculețul de joacă pentru copii situat în Parcul Monument, lângă Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau” Brăila, timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice, provocând indignarea cetățenilor din zonă.

 

  1. c) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 2.500 lei.

 

Exemplificăm:

S.C. ONE AUTOMOBILE  S.R.L., cu sediul în mun.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietară a autovehiculului marca Audi a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

S.C. VERGREEN COVER S.R.L., cu sediul în Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietară a autovehiculului marca Volvo a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 12 – 18.01.2022, în intervalele orare 0730 – 0815; 1130 – 1215 și 1245 – 1315, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier în vederea traversării carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor, în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci” și Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”.

În perioada 14 – 16.01.2022, în intervalul orar 1400 – 2200, s-a acţionat cu un polițist local în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului pentru restricționarea accesului autovehiculelor în Parcul Monument.

În perioada 11 – 17.01.2022, în intervalul orar 0700 – 1500, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru asigurarea fluenței traficului rutier în zona intersecției str.1 Decembrie 1918 c/c str.Roșiorilor, în proximitatea Pieței „Halelor”.

În data de 15.01.2022, în intervalul orar 1300 – 1500, s-a acţionat cu 2 poliţiști locali, în vederea restricționării accesului vehiculelor în Parcul Monument, cu ocazia desfășurării evenimentului sportiv caritabil „Cros umanitar pentru MARCI!”.

În data de 16.01.2022, în intervalul orar 0600 – 1400, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali în zona str.Pietății – Sala Polivalentă pentru restricționarea accesului autovehiculelor, cu ocazia desfășurării meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. Dunătrea Brăila și S.C.M. Craiova.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 120 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.090 lei şi au fost aplicate 155 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 75 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.035 lei şi au fost aplicate 155 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

C. C., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe Bd.Al.I.Cuza, dinspre str.Bastionului către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

C. I., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford pe Calea Călărașilor și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu Aleea Cocorilor.

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost sancţionat contravenţional numitul R.G.-I., în vârstă de 56 ani, din oraș Găiești, jud.Dâmbovița – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca VOLVO și semiremorca marca SCHMITZ pe Bd.Al.I.Cuza, dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.Școlilor, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost sancţionat contravenţional numitul D. N., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Cezar Petrescu, dinspre str.Dumbrava Roșie către str.Andrei Cocoș, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 13 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 2.350 lei.
  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.000 lei.

Exemplificăm:

C. M.-A., în vârstă de 32 ani, din com.Berteștii de Jos, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Sebeșului, în parcarea situată în dreptul Bl.K, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

B. T., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Râmnicu Sărat, în dreptul „TUG CENTER”, în calitate de proprietar a expus spre vânzare autovehiculul marca Ford pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 2.100 lei.

Exemplificăm:

S. V.-G., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 400 lei – în Piața Împăratul Traian, dinspre str.Mihai Eminescu către str.C.Hepites, în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel a staționat cu vehiculul  în stația mijloacelor de transport în comun „Teatrul Maria Filotti”.

N. N., în vârstă de 51 ani, din Brăila, com.Tichilești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pe Calea Călărașilor, în dreptul stației mijloacelor de transport în comun „Ciocârlia”, în calitate de conducător al autovehiculului marca Renault a staționat cu vehiculul pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

 

  1. G) ÎN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

În perioada 11 – 18.01.2022 polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială au verificat pe teren 7 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila, au întocmit referate de verificare, au răspuns la toate sesizările primite în această perioadă. S-au verificat 23 dosare depuse de operatorii economici pentru obținerea avizului / autorizației de funcționare. Au fost verificaţi 21 de operatori economici şi s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. nr.639/2020, după cum urmează:

– 3 operatori  economici sancționati conform H.C.L.M.nr.639/2020 – pentru nevizarea avizului de funcționare / lipsa avizului de funcționare / lipsa autorizației de funcționare / nerespectarea programului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 2000 lei.

Exemplu: S.C. Toporas Com. S.R.L.,  S.C. Alimaf Food Mamaia. S.R.L.

Au fost înmânate 37 de ordine de chemare pentru clarificarea situației militare.

Conform adresei nr.12311 din 08.12.2020 înaintată de Primăria Brăila – Biroul  Registratură și Autorizare Activități Comerciale – au fost verificați  12 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligația legală în vederea vizării avizelor / autorizațiilor de funcționare emise de Primăria Brăila conform H.C.L.M.nr.390/2016 pentru perioada 2018 – 2020.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 8 lucrări sesizate și verificări pe zone, pe linia respectării disciplinei în construcții şi a afișajului stradal atât din oficiu cât și potrivit planului de activitate dispus respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

Lucrări clasate – 4; 

– 23 locații verificate privind intervenția în carosabil sau trotuar. 

Într-o situație au fost încălcate prevederile Art.26, alin.1, lit.a) din Legea nr.50/1991 R privind executarea lucrărilor de construcții:  

Proprietar P. V., din Brăila – pentru desființarea parapetului dintre cameră și balcon, fără autorizație de construire – a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei – iar, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.  

– În cazul a 4 sesizări se continuă verificările. 

În continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 11 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 8 sesizări.

– Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 după cum urmează:

Exemplificăm:

– S. A.-F., din Brăila – sancționat  contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru  depozitare materiale de construcție pe domeniul public;

– M. E.-T., din Brăila – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru neefectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila pe Bd.Al. I. Cuza;

– Z. A., din Brăila – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru neefectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila pe Bd.Al. I. Cuza;

– M. M.-M., din com.Cazasu, jud.Brăila – sancționat  contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru  neefectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila pe Bd.Al. I. Cuza;

– B. G., din Brăila – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru aruncare de deșeuri pe domeniul public;

I. P., din Brăila – sancționată contravențional cu Avertisment scris, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru neefectuarea lucrărilor de reparații a fațadei imobilului pe care îl deține în mun.Brăila,  pe  str.Matei Basarab.

Au fost aplicate 5 somaţii, conform H.C.L.M.nr.5/2003 după cum urmează:

Exemplificăm:

Z. A., din Brăila – pentru efectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila pe Bd.Al. I. Cuza;

– M. E.-T, din Brăila – pentru efectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila pe Bd.Al. I. Cuza;

– M. M.-M., din com.Cazasu, jud.Brăila – pentru  efectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila pe Bd.Al. I. Cuza;

D. C.-M.-D., din Brăila – pentru a nu arunca reziduuri pe domeniul public;

– L. G., din Brăila – pentru a ridica deșeurile depozitate pe domeniul public, în zona scării 2 a blocului în care locuiește.

S-a acţionat pe linia verificării clădirilor și a terenurilor neîngrijite din intravilanul Municipiului Brăila, situate în zonele ZIR 1, ZIR 2, ZIR 3, ZIR 4 potrivit planului Urbanistic Zonal   ,,Centrul Istoric al Municipiului Brăila” în conformitate cu prevederile H.C.L.M. Brăila nr.720/2018.

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 11 – 19.01.2022 s-a acţionat zilnic cu 4 polițiști locali, pe raza municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României prin H.G.nr.34/06.01.2022.

 Totodată, 17 polițiști locali au acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele unde, de regulă, sunt semnalate aglomerări de persoane, pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.

– În ziua de 15.01.2022, cu ocazia defășurării unui eveniment caritabil sportiv în Parcul Monument, un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

– În ziua de 16.01.2012, cu ocazia desfăşurării, la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila, a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNĂREA şi S.C.M. CRAIOVA  din cadrul Ligii Florilor MOL, Liga Națională de handbal feminin, Ediția 2021-2022, Etapa XI, un dispozitiv format din 9 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

În perioada 15 – 17.01.2022, s-a acţionat împreună cu reprezentanţi ai S.C.”Braicar” S.A. Brăila pe linia depistării cetăţenilor care călătoresc fără bilet, abonament pe mijloacele de transport în comun. Au fost depistate și sancționate  contravenţional 5 persoane cu amenzi  în valoare de 300 lei. Au fost eliberate 14 bilete de suprataxă în valoare de 420 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *