JANDARMII BRĂILENI AU DONAT SÂNGE PENTRU A SALVA ALTE VIEȚI

Mai mulți jandarmi brăileni s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Brăila, pentru a dona sânge, în cadrul campaniei organizată în perioada 15 – 16 martie la nivel național, de către Jandarmeria Română.

Scăderea numărului de donatori de sânge este una dintre problemele comunității aflată în atenția noastră, ca oameni purtători ai uniformei bleu-jandarm. Periodic, colegii noștri merg la Centrul de Transfuzie Sanguină situat pe strada R.S. Campiniu din Brăila și donează sânge, în încercarea de a veni atât în ajutorul pacienților, cât și al medicilor pentru a-și duce la bun sfârșit actul medical. 

Astăzi, 16 martie a.c., mai multe cadre militare, printre care și un elev al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani aflat în practică la Jandarmeria Brăila, au spus „Prezent” în fața Centrului și au donat câte 450 de ml de sânge. Colegii care se aflau în evidență cu mai mult de 10 donări au fost „răsplătiți” de către personalul medical cu o insignă, în semn de recunoștință pentru gestul lor, insignă pe care au atașat-o cu mândrie uniformei de jandarm.

Cele mai recente statistici arată că numărul donatorilor a scăzut și mai mult în perioada pandemiei, asta în timp ce nevoia de sânge din spitale a rămas constantă.

Reluăm ideea campaniilor anterioare organizate la nivelul Jandarmeriei Brăila: binele se face, de obicei, în liniște, dar ne dorim ca gestul colegilor noștri să fie luat drept exemplu de către brăileni și să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu, pentru a dona. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *