Trenul Regal a poposit la Brăila aproape un sfert de oră

Trenul Regal, avându-i la bord pe Majestatea Sa Margareta, Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, a poposit astăzi, 10 mai 2022, timp de aproape 15 minute, în Stația CFR Brăila, în cadrul unui eveniment prilejuit de sărbătorirea Zilei Regalității, precum și a Zilei Independenței Naționale. Subprefectul județului Brăila, Badiu Virginia Loredana, alături de reprezentanții Primăriei Municipiului și ai Consiliului Județean le-au urat bun venit membrilor Familiei Regale.
”Sunt onorată să întâmpin Familia Regală și să marcăm, alături de brăilenii care au păstrat în suflet faptele monarhiei românești, această zi încărcată de istorie și cu multiple semnificații. Trei momente istorice importante pentru destinul statului român modern, petrecute toate pe 10 mai: în 1866 – proclamarea Principelui Carol ca domnitor al Principatelor Unite, în 1877 – Independența față de Imperiul Otoman și în 1881 – transformarea țării din principat în regat. Așa cum scria și Domnitorul Carol I: «Independența noastră ne-am câștigat-o cu sângele nostru și prin urmare nu o datorăm decât nouă înșine». Îi felicit pe toți românii azi, de Ziua Independenței României! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a declarat subprefectul județului Brăila, Badiu Virginia Loredana.
Peronul Gării s-a dovedit neîncăpător pentru sutele de brăileni, printre ei foarte mulți copii îmbrăcați în port popular, care au dorit să întâmpine Trenul Regal și alaiul Altețelor Sale.
Pe parcursul călătoriei, Familia Regală este însoțită de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României precum și alături de elevi olimpici, de veterani Invictus și de persoanele vârstnice și copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaționale și culturale patronate de Majestatea Sa.
Trenul Regal a plecat, în această dimineață, din Gara Regală Băneasa, a oprit în stațiile CFR Ploiești Sud, Buzău și Brăila, punctul final al călătoriei fiind Gara Galați, unde garnitura va putea fi vizitată de către public timp de 2 ore.
Trenul Regal al României a fost comandat de Regele Ferdinand I al României în anul 1926 la uzinele Ernesto Breda din Milano. Garnitura a fost livrată în 1928, la un an după moartea Regelui Ferdinand; până în 1947 a fost folosit constant de către membrii următori ai Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina mamă Elena, Regele Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *