Poliţia Locală Braila în acţiune

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 10 – 17.05.2022  

În perioada 10 – 17.05.2022 Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 100.630 lei.

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           – 11 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   9 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   5 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   2 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   6 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   4 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   8 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   2 acțiuni;

Cămin Cultural „Chercea” și Bd.Independenței nr.64          –   5 acțiuni;

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   6 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   4 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   2 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   3 informări.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere, din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Serviciului Investigații Criminale și Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, Biroul Rutier, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 10 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 20 persoane, cu amenzi în valoare de 20.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 8 persoane, cu amenzi în valoare de 8.000 lei.

Exemplificăm:

P. S., în vârstă de 38 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în Parcul Monument, la Rondou, aruncând ambalaje din plastic pe domeniul public, în loc neautorizat.

C. V., în vârstă de 28 ani, din mun.Galați, jud.Galați  –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Aleea Moldoviței aruncând 4 saci din rafie plini cu moloz pe domeniul public, în loc neautorizat.

R. R.-E., în vârstă de 23 ani, din com.Ciucurova, jud.Tulcea  –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe Șoseaua Focșani aruncând o pungă plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 11 persoane, cu amenzi în valoare de 11.000 lei.

Exemplificăm:

V. M., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, în dreptul Bl.1 Turn, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

T. M., în vârstă de 39 ani, din mun.Timișoara, jud.Timiș – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

L. A.-A., în vârstă de 19 ani, din sat Baldovinești, com.Vădeni, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Fața Portului, în dreptul Căpităniei, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru expunerea prin lipire a afișelor sau anunțurilor publicitare în alte locuri decât pe panourile de afișaj, a fost depistat și sancționat contravențional numitul G. G., în vârstă de 63 ani, din mun.Târgu Mureș, jud.Mureș – cu amendă în valoare de 1.500 lei – pentru lipirea a două afișe pe refugiul de tip ,,Smart” din stația de autobuz situată pe Calea Galați, în dreptul Bl.D.

 

 • Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M.Brăila nr.509/2019, a fost depistat și sancționat contravențional numitul M. O., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Smârdan, la intersecție cu str.Cezar Petrescu, aruncând gunoi din gospodăria proprie în capacitățile de colectare stradale.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

N. C.-L., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în părculețul de joacă situat pe str.Decebal.

H. M.-V., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă situat pe Aleea Cocorilor.

E. V., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă situat pe str.Radu Negru.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.600 lei, conform Legii nr.61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistată şi sancţionată contravenţional numita M.-M., în vârstă de 22 ani, din mun.Tecuci, jud.Galați – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în Parcul Monument, la Rondou, în timp ce profera injurii la adresa lucrătorilor S.U.P. „Seroplant” Brăila, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

– P. A., în vârstă de 63 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Parcul Monument, pe aleea din spatele Spitalului Județean, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

– C. I.-D., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Parcul Monument, pe aleea din spatele Spitalului Județean, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

– L. D., în vârstă de 46 ani, din oraș Ianca, sat Perișoru, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Parcul Monument, pe aleea din spatele Spitalului Județean, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru aruncarea asupra unei persoane, construcții sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanțe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corozive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății, ori pagube materiale, a fost depistat și sancționat contravențional numitul I., în vârstă de 56 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru aruncarea cu ulei ars pe gardul din fața scării blocului în care locuiește.

 

 1. d) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 8 persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 lei.

 

 1. e) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 000 lei.

Exemplificăm:

V. F., în vârstă de 43 ani, din București – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șoseaua de Centură, în parcarea Grădinii Zoologice, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

F. M., în vârstă de 26 ani, din sat/com.Viziru, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șoseaua de Centură, în parcarea Grădinii Zoologice, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

S. C.-A., în vârstă de 26 ani, din com.Valea Teilor, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șoseaua Focșani, lângă Cimitirul Turcesc, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 10 – 17.05.2022 polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice și-au desfășurat activitatea conform atribuțiilor și competențelor privind dirijarea și fluidizarea traficului rutier în cadrul a 27 acțiuni, astfel:

 

 1. a) Fluidizare și restricționare trafic rutier – 17 acțiuni, pentru:

– traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor, în zonele Şcolilor Gimnaziale „Ion Creangă”, „Fănuș Neagu”, „Mihai Eminescu” şi Colegiile Naţionale „Gh.M. Murgoci” și „Nicolae Bălcescu” – 5 acțiuni;

restricționarea accesului autovehiculelor în zona de agrement Parcul Monument, în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului, cu ocazia desfășurării evenimentului „Festivalul Berii”3 acțiuni;

asigurarea fluenței traficului rutier în intersecția Șos. Rm. Sărat c/c str.Cazasului, cu ocazia executării lucrărilor de modernizare a trecerii la nivel Km CF226+189 (str.Deltei c/c str.Anton Pann) – 5 acțiuni;

asigurarea fluenței traficului rutier în intersecția Vadul Spitalului c/c Faleza Dunării – cu ocazia desfășurării Concursului Național de dans modern „Să fii dinamic”               – 2 acțiuni;

– eliberarea parcării și fluidizarea traficului rutier în zona Piața Traian, cu ocazia defășurării evenimentului cultural național „Noaptea Muzeelor” – 1 acțiune;

 asigurarea fluenței traficului rutier în zona str.G.ral Eremia Grigorescu – Gara C.F.R., cu ocazia vizitei în orașul nostru a Familiei Regale – 1 acțiune.

 

 1. b) Eliberare carosabil – 10 acțiuni;

executarea lucrărilor de aplicare a marcajelor rutiere pe Calea Călărașilor – 1 acțiune;

executarea lucrărilor de asfaltare a carosabilului pe Șoseaua de Centură, tronson: Șos. Buzăului – Cala Călărașilor – 6 acțiuni;

executarea lucrărilor de asfaltare a carosabilului pe str.Mircea Vodă, str.Danubiului, str.Florilor și str.Rubinelor – 3 acțiuni.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 89 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.870 lei şi au fost aplicate 116 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 56 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.960 lei şi au fost aplicate 116 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

M. V., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Seat pe Calea Călărașilor, dinspre str.Radu Negru către str.Milcov și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

N. M., în vârstă de 49 ani, din com.Salcia Tudor, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare – a condus autovehiculul marca Audi pe str.Ana Aslan, dinspre str.Bastionului către str.Școlilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 580 lei și un număr de 4 puncte de penalizare.

Exemplificăm:

R. F., în vârstă de 50 ani, din sat Valea Popii, com.Mihăești, jud.Argeș – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca VOLVO și semiremorca marca SCHMITZ pe Calea Călărașilor, dinspre str.Griviței către str.Tineretului, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

C. I.-A., în vârstă de 23 ani, din com.Vaideeni, jud.Vâlcea – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca DAF și semiremorca pe Calea Călărașilor, dinspre Bd.Al.I.Cuza către str.Justiției, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.610 lei.

Exemplificam:

D. I., în vârstă de 50 ani, din com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Magaziilor, dinspre Șos. Baldovinești către Șos. Focșani, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

C. C.-L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Eroilor, dinspre str.Stadionului către Calea Galați, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 10 vehicule.

Dacă, după expirarea termenului somaţiei, nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 800 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.719/2018 privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 35.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 600 lei.

Exemplificăm:

C.R.-A., în vârstă de 24 ani, din București – cu amendă în valoare de 400 lei – pe str.1 Decembrie 1918, dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor, în calitate de conducător al autovehiculului marca Fiat, a staționat cu vehiculul  în stația mijloacelor de transport în comun „Piața Halelor”.

A. M., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.1 Decembrie 1918, dinspre  str.Griviței către str.Roșiorilor, în calitate de conducător al autovehiculului marca Audi, a staționat cu vehiculul  în stația mijloacelor de transport în comun „Piața Halelor”.

 

 

 1. G) ÎN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

În perioada 10 – 17.05.2022 polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială au verificat pe teren 5 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila, au întocmit referate de verificare, au răspuns la toate sesizările primite în această perioadă.

S-au verificat 34 dosare depuse de operatorii economici pentru obtinerea avizului / autorizației de funcționare.

Au fost verificaţi 102 operatori economici şi s-au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale (din care 12 Avertismente) în valoare de 22.100 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.639/2020, H.G.nr.348/2004, H.C.L.M.nr.254/2016 și O.G.nr.99/2000 R, după cum urmează:

– 26 operatori  economici sancționati (din care 9 Avertismente) conform H.C.L.M. nr.639/2020 – pentru nevizarea avizului de funcționare / lipsa avizului de funcționare / lipsa autorizației de funcționare / nerespectarea programului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 16.900 lei;

Exemplu: S.C. LANTURI CAFE BAR. S.R.L.,  S.C. IULMAR MEAT. S.R.L.;

– 4 operatori  economici  sancționati  conform H.G.nr.348/2004 (din care 1 Avertisment) – pentru neafișarea elementelor de identificare ale firmei – valoare sancțiuni aplicate 1.200 lei;

Exemplu: S.C. Nidanpop Trade. S.R.L., .S.C. Cedadagi Com. S.R.L.;

– 4 operatori  economici  sancționati  conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru ocuparea domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 4000 lei;

Exemplu: S.C. Dretyres. S.R.L., S.C. Dreams Trading. S.R.L.;

– 2 operatori  economici  sancționati  conform O.G.nr.99/2000R – pentru activitate neautorizată – valoare sancțiuni aplicate Avertisment.

Exemplu: P.F. Viziteu Florin, I.I. Bolozan Marian Florin

În perioada 13 – 15.05.2022, polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială au monitorizat activitatea operatorilor economici care au comercializat diferite produse  în cadrul „Festivalul Berii” din Parcul Monument, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Conform adresei nr.12311 din 08.12.2020 înaintată de Primăria Brăila – Biroul Registratură și Autorizare Activități Comerciale – au fost verificați  25 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligația legală în vederea vizării avizelor / autorizațiilor de funcționare emise de Primăria Brăila conform H.C.L.M. nr.390/2016 pentru perioada 2018 – 2020.

                                                         

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 16 lucrări sesizate și verificări pe zone, pe linia respectării disciplinei în construcții şi a afișajului stradal atât din oficiu cât și potrivit planului de activitate dispus respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

Lucrări clasate – 7; 

– 43 locații verificate privind intervenția în carosabil sau trotuar.

Într-o situație au fost încălcate prevederile Art.26, alin.1, lit.a) din Legea nr.50/1991 R privind executarea lucrărilor de construcții:        

Proprietar P. S., din Brăila – pentru construirea unei anexe gospodărești, fără a deține autorizație de construire – a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei – iar, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate. 

– În cazul a 9 sesizări se continuă verificările.

În continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 8 lucrări.

– Au fost soluţionate 4 sesizări din partea cetățenilor.

S-a acţionat pe linia verificării clădirilor și a terenurilor neîngrijite din intravilanul Municipiului Brăila, situate în zonele ZIR 1, ZIR 2, ZIR 3, ZIR 4 potrivit planului Urbanistic Zonal ,,Centrul Istoric al Municipiului Brăila”.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila. Au fost soluționate 39 lucrări.

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 10 – 17.05.2022 s-a acţionat zilnic cu 2 polițiști locali, pe raza municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor cu privire la menținerea stării de curățenie a localității cât și depistarea persoanelor care depozitează pe domeniul public deșeuri menajere sau nerespectarea regimului deșeurilor de orice natură.  Totodată, 17 polițiști locali au acționat zilnic pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila.

– În zilele de 12 și 13.05.2022, cu ocazia desfășurării etapei județene a Concursului național cu tematică de prevenire și stingere a incendiilor „Prietenii pompierilor” (pe terenul și pista Stadionului Municipal), un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În zilele de 13 și 14.05.2022, cu ocazia organizării pe Scena de la Esplanada Dunării a Concursului de dans modern cu participare națională „Să Fii Dinamic”, având în vedere și asigurarea parcării pentru mijloacele de transport a participanților (aproximativ 700 de participați din 14 județe), un dispozitiv format din 19 poliţişti  locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație Rutieră a asigurat ordinea publică și fluidizarea circulației rutiere în zonele adiacente, pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente. 

 

– În perioada 13 – 15.04.2022, cu ocazia desfășurării, în Parcul Monument, a evenimentului ,,Festivalul Berii”, un dispozitiv format din 20 poliţişti  locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație Rutieră a asigurat, zilnic, ordinea publică și fluidizarea circulației rutiere în zonele adiacente, pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente. 

 

– În ziua de 14.05.2022, în conformitate cu Programul manifestărilor cultural-artistice, educaționale și sportive, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila a organizat, în parcarea Teatrului „Maria Filotti” și pe aleea pietonală din fața Galeriei de Artă din Piața Traian, evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”. Un  dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *