Distrugere de muniţie în poligonul Muchea

Vineri, 27 mai 2022, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, a organizat şi desfăşurat în Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, rezultate în urma asanării terenului în gospodării ale populației și terenuri virane și agricole pe teritoriul judeţului în perioada iulie 2021 – mai 2022.

Au fost distruse 17 elemente de muniţie rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, astfel: 12 proiectile explozive cal. 76 mm, o bombă de aruncător cal. 82 mm., două cartușe infanterie cal. 7,62 mm., un tub cartuș cal. 7,62 mm. şi un cartuș cal. 10,35 mm. Pentru distrugerea acestora s-au folosit aproximativ 4 kg exploziv.

Paza transportului şi asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrărilor de distrugere au fost asigurate de un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Brăila.

În momentul descoperirii de către populație a unor astfel de elemente de muniţie, aceasta trebuie să anunţe de urgenţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organele de poliţie sau autorităţile publice locale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice:atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente;folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.

bombabomba2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *