Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

 • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 31.05 – 08.06.2022  

 În perioada 31.05 – 08.06.2022 Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.595 lei.

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           – 11 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   9 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   7 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   7 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   2 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   3 acțiuni.

 

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila –   7 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –   7 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   6 informări;
 • S.P. Brăila –   3 informări;
 • C. ECO S.A. Brăila                                                –   1 informare;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   3 informări;
 • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

 1. A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 7 accidente rutiere din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Serviciul Invetigații Criminale, Poliției Municipiului Brăila – Biroului Investigații Criminale și Poliției T.F., imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 8 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 31 persoane, cu amenzi în valoare de 28.450 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 7.000 lei.

Exemplificăm:

V. F., în vârstă de 43 ani, din București –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în parcarea Grădinii Zoologice aruncând ambalaje din plastic și carton pe domeniul public, în loc neautorizat.

F. M., în vârstă de 26 ani, din sat/com Viziru, jud.Brăila  – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în parcarea Grădinii Zoologice aruncând gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

Ț. I., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Cimbrului aruncând un sac din rafie plin cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 17 persoane, cu amenzi în valoare de 17.000 lei.

Exemplificăm:

V. G.-A., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe str.Fața Portului consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

A.C.-R., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe str.Fața Portului consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

T.G.-R., în vârstă de 27 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Fața Portului consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

 • Pentru circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor sau degradând trotuarul, pe scuaruri și insule pentru dirijarea circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 200 lei.

Exemplificăm:

F. L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, staționând cu autovehiculul în stația de autobuz din dreptul Colegiului Național „Gh.M.Murgoci”.

A.A., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Ghioceilor, staționând cu autovehiculul pe trotuar în dreptul Blocului 10.

 

 • Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat a fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

 

Exemplificăm:

A. G., în vârstă de 41 ani, din sat/com.Stăncuța, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru arderea unor cabluri pe str.Rândunicii, la intersecție cu Aleea Margaretelor.

T. I.-D., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru arderea unor cabluri pe str.Rândunicii, la intersecție cu Aleea Margaretelor.

 

 • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

R. I.-I., în vârstă de 47 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă pentru copii situat pe str.Mioriței, în spatele Blocului F.

F. S.-N., în vârstă de 18 ani, din sat/com.Tufești, jud.Brăila  –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în părculețul de joacă pentru copii situat în Parcul Monument, lângă Liceul „Edmond Nicolau”.

Ș. E., în vârstă de 18 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în părculețul de joacă pentru copii situat în Parcul Monument, lângă Sala Polivalentă.

 

 • Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr.399/2020, a fost depistată și sancționată contravențional numita T. M.-L., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată circulând pe Aleea Stadionului.

 

 

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.500 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 1.400 lei.

Exemplificăm:

B. M., în vârstă de 55 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Aleea Mecanizatorilor, în parcarea supermarket-ului Kaufland, în timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice, provocând indignarea trecătorilor.

A. D., în vârstă de 43 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat în Parcul Monument, pe aleea din spatele Spitalului Județean, în timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice, provocând indignarea trecătorilor.

G. V., în vârstă de 26 ani, din sat/com.Salcia Tudor, jud.Brăila  –  cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Bd.Al.I.Cuza, în sediul S.P.C.L.E.P. Brăila, în timp ce profera injurii la adresa funcționarilor instituției de natură să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

 

 1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 14 persoane, cu amenzi în valoare de 14.000 lei.

Exemplificăm:

– F. G., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Aleea Mecanizatorilor, în parcarea supermarket-ului Kaufland, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

– I. I., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Mioriței, în părculețul de joacă pentru copii, situat în spatele Blocului F, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

B. M., în vârstă de 55 ani, din Brăila   –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Aleea Mecanizatorilor, în parcarea supermarket-ului Kaufland, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

 1. c) Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori instrument muzical, a fost depistat și sancționat contravențional numitul Ș. R., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat la intersecția str.Mihai Eminescu cu str.Mihail Sebastian, tulburând ordinea și liniștea publică după orele 22:00, prin muzică la intensitate sonoră mare.

 

 1. d) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sancţionat contravenţional numitul V.-D., în vârstă de 48 ani, din mun.Ploiești, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 500 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Mercedes-Benz a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

 

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 31.05 – 08.06.2022 polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice și-au desfășurat activitatea conform atribuțiilor și competențelor privind dirijarea și fluidizarea traficului rutier în cadrul a 29 acțiuni, astfel:

 

 1. a) Fluidizare și restricționare trafic rutier – 23 acțiuni pentru:

traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor, în zonele Şcolilor Gimnaziale „Ion Creangă”, „Fănuș Neagu”, „Mihai Eminescu” şi Colegiile Naţionale „Gh.M. Murgoci” și „Nicolae Bălcescu” – 5 acțiuni;

restricționarea accesului autovehiculelor în zona de agrement Parcul Monument, în  zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului – 3 acțiuni;

asigurarea fluenței traficului rutier în zona Sala Polivalentă – str.Pietății, cu ocazia executării lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi 3 acțiuni;

asigurarea fluenței traficului rutier pe str.Mihai Eminescu, cu ocazia defășurării activităților dedicate „Zilei Copilului” și „Festivalului Dulciurilor” – ediția a VI-a – 5 acțiuni;

eliberarea parcării și fluidizarea traficului rutier în zona Parcării C.N. „Gh.M. Murgoci” – Palatul Administrativ, cu ocazia defășurării ceremoniei militare „Ziua Armei Geniu” – 2 acțiuni;

restricționarea accesului autovehiculelor în zona de agrement Parcul Monument, în  zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului, cu ocazia desfășurării „Crosul generațiilor 2022” 1 acțiune;

eliberare parcare Cimitirul „Sf. Constantin” și restricționarea accesului auto în zona intersecțiilor pe str.Școlilor, cu ocazia desfășurării evenimentelor dedicate „Zilei Eroilor” – 3 acțiuni;

asigurarea fluenței traficului rutier în zona str.Vadul Spitalului – Faleza Dunării, cu ocazia desfășurării Concursului Național de Dans „Majorette Fest Dance”1 acțiune. 

 

 1. b) Eliberare carosabil – 6 acțiuni:

executarea lucrărilor de decopertare/asfaltare a carosabilului pe str.Unirii – 2 acțiuni;

executarea lucrărilor de aplicare a marcajelor rutiere transversale pe Calea Călărașilor și Șos. Buzăului – 4 acțiuni.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat 66 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.795 lei şi au fost aplicate 102 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 49 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.395 lei şi au fost aplicate 102 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

B. G., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe str.Dr.Gh.Marinescu, dinspre Calea Călărașilor către str.Orientului și a oprit voluntar în colțul intersecției Calea Călărașilor c/c str.Dr.Gh.Marinescu.

B. A., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare – a condus autovehiculul marca BMW pe str.Ana Aslan, dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 10 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 400 lei.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 300 lei.

 

 1. G) ÎN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

În perioada 31.05 – 07.06.2022 polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială au verificat pe teren 5 operatori economici care au depus dosarul în vederea autorizării de către Primăria Brăila, au întocmit referate de verificare, au răspuns la toate sesizările primite în această perioadă. S-au verificat 34 dosare depuse de operatorii economici pentru obținerea avizului / autorizației de funcționare. Au fost verificaţi 41 de operatori economici şi s-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale (din care 6 Avertismente) în valoare de 10.800 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.639/2020, H.G.nr.348/2004, H.C.L.M.nr.254/2016 și O.G.nr.99/2000, după cum urmează:

– 14 operatori economici sancționati (din care 8 Avertismente) conform H.C.L.M.nr.639/2020 – pentru nevizarea avizului de funcționare / lipsa avizului de funcționare / lipsa autorizației de funcționare / nerespectarea programului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 7.400 lei;

Exemplu: I.I.Chiriac Laura,  S.C. Capricio Impex. S.R.L.;

– 1 operator  economic  sancționat  conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea elementelor de identificare ale firmei – valoare sancțiune aplicată 400 lei;

Exemplu: I.I. Dumitru Maria;

– 1operator  economic  sancționat  conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru ocuparea domeniului public – valoare sancțiune aplicată 1000 lei;

Exemplu: I.I. Enica Iulia Georgiana;

– 2 operatori  economici  sancționati conform O.G.nr.99/2000 – pentru activitate neautorizată – valoare sancțiuni aplicate 2000 lei.

Exemplu: P.F. Cosma Georgian, P.F. Tudorache Tudor.

În perioada 01 – 05.06.2022, în intervalul orar 11:00 – 21:00, politistii locali din cadrul Biroului Inspecție Comercială au monitorizat activitatea operatorilor economici care au comercializat diferite produse  la ,,Festivalul Dulciurilor”,  pe str.Mihai Eminescu.

Conform adresei nr.12311 din 08.12.2020 înaintată de Primăria Brăila – Biroul Registratură și Autorizare Activități Comerciale – au fost verificați  11 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligația legală în vederea vizării avizelor / autorizațiilor de funcționare emise de Primăria Brăila conform H.C.L.M.nr.390/2016 pentru perioada 2018 – 2020.

                                                         

 

 

 

 

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 14 lucrări sesizate și verificări pe zone, pe linia respectării disciplinei în construcții şi a afișajului stradal atât din oficiu cât și potrivit planului de activitate dispus respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

Lucrări clasate – 6;

– 25 locații verificate privind intervenția în carosabil sau trotuar.

Într-o situație au fost încălcate prevederile Art.26, alin.1, lit.b) din Legea nr.50/1991 R privind executarea lucrărilor de construcții:       

Proprietar S.C. TELORIAN COM. S.R.L. Brăila – pentru executare lucrări de  construire cu nerespectarea prevederilor Autorizației de construire – a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei – iar, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate. 

– În cazul a 8 sesizări se continuă verificările.  

În continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 10 lucrări.

– Au fost soluţionate 5 sesizări din partea cetățenilor.

– Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 astfel:

Exemplificăm:

Ș. D.-L., din Brăila – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 – pentru neefectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila, Bd.Al.I.Cuza;

Ș. Z., din com.Florești, jud.Cluj – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru  neefectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila, Bd.Al.I.Cuza;

R. A.-M., din mun.Brăila – sancționată  contravențional cu Avertisment scris, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru neefectuarea lucrărilor de reparații a părților exterioare ale imobilului pe care îl deține în mun.Brăila, Bd.Al.I.Cuza.

S-a acţionat pe linia verificării clădirilor și a terenurilor neîngrijite din intravilanul Municipiului Brăila, situate în zonele ZIR 1, ZIR 2, ZIR 3, ZIR 4 potrivit planului Urbanistic Zonal ,,Centrul Istoric al Municipiului Brăila”.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru ducerea la îndeplinirea atribuțiilor U.A.T. Municipiul Brăila, pentru combaterea buruienii ambrozia.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila.

S-a acționat pe str.Mihai Eminescu vederea respectării măsurilor de ordine stabilite pentru buna desfășurare a „Festivalului Dulciurilor”.

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

În perioada 31.05 – 08.06.2022 s-a acţionat zilnic cu 2 polițiști locali, pe raza municipiului, pe linia aplicării și respectării măsurilor cu privire la menținerea stării de curățenie a localității precum și pentru depistarea persoanelor care depozitează pe domeniul public deșeuri de orice natură.  Totodată, 17 polițiști locali au acționat, zilnic, pentru asigurarea menținerii ordinii publice pe raza municipiului Brăila, în zonele care, de regulă, sunt predispuse la comiterea unor fapte antisociale, pentru respectarea actelor normative și competențelor Poliției Locale Brăila.

– În perioada 01 – 05.06.2022, cu ocazia desfășurării evenimentului sportiv „Cupa României pentru Juniori la Box masculin” pe anul 2022, în sala de jocuri a Complexului Sportiv Carantina, o patrulă de polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine Publică a asigurat ordinea publică pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.  

– În ziua de 01.06.2022, cu ocazia desfășurării evenimentului sportiv „Crosul Generațiilor 2022”, în Parcul Monument, o patrulă de polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine Publică a asigurat ordinea publică pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.

– În ziua de 02.06.2022, cu ocazia manifestărilor dedicate „Zilei Eroilor României (Înălţarea Domnului)”, un dispozitiv format din 18 poliţişti locali din cadrul  Serviciilor Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră a asigurat buna desfășurare și menținerea ordinii publice pe durata acestor manifestări. Nu s-au semnalat incidente.

– În perioada 30.05 – 05.06.2022, cu ocazia organizării de către Primăria Municipiului Brăila, a  „Zilei Internaționale a Copilului”  și a „Festivalului Dulciurilor”  ediția a VI-a, pe str.Mihai Eminescu, un dispozitiv format din 12 poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație Rutieră a asigurat zilnic ordinea publică și fluidizarea circulației rutiere în zonele adiacente pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente. 

   – În perioada 03 – 05.06.2022, cu ocazia organizării a celei de-a XVII-a ediții a „Festivalului Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu” o patrulă de poliţişti locali a asigurat zilnic ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În ziua de 04.06.2022, cu ocazia desfășurării a celei de-a VII-a ediții a Concursului de dans „Majorette Fest Dance”, eveniment organizat de Cercul Militar-Garnizoana Brăila  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, pe Scena de la Esplanada Dunării, un dispozitiv format din 10 poliţişti locali a asigurat zilnic ordinea şi liniştea publică, precum și fluidizarea circulației rutiere, pe toată durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

– În ziua de 05.06.2022, în conformitate cu Programul manifestărilor cultural-artistice, educaționale și sportive, Primăria Brăila, în colaborare cu Școala Gimnazială „Dr.Luca”, a organizat proiectul „Brăila în miniatură – un oraș pentru părinți și copii” cu motto-ul „Visez să devin om mare”, eveniment care s-a desfășurat în Grădina Publică, cu participarea a 450 de copii. Un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *