ESTE CANICULĂ! CÂȚI LITRI DE APĂ TREBUIE SĂ BEM PE ZI?

Corpul uman are întotdeauna nevoie de apă mai ales acum vara pe caniculă. Apa de băut ajută la satisfacerea nevoilor de lichide ale organismului. Apa, de care organismul are nevoie, te ajută să fii mai sănătos facilitându-ți circulația sângelui. Apa este importantă pentru ființele vii. Greutatea noastră corporală este formată din apă, 60% la bărbați și 55% la femei din acest motiv, apa este de mare importanță organismului. De aceea oamenii doresc să aibă informaţii despre apă si mai in special despre câtă apă ar trebui să bei pe zi?

Medicii recomandă ca ființele vii să consume apa de care au nevoie circa 2,5 litri pe zi. Corpul uman are nevoie de apă si mai in special pe perioada zilelor caniculare. Apa este un nutrient care elimină deșeurile din organism, ajută la transportul substanțelor necesare celulelor către alte celule precum și la asigurarea circulației sângelui in organism. Beneficiile apei pentru corpul uman sunt nesfârșite. Printre beneficiile apei, dacă este consumată adecvat, reduce stresul, oboseala, reglează temperatura corpului, ajută la slăbit, etc. În plus, componenta de apă ajută la ameliorarea problemelor digestive precum constipația, încetinirea intestinală și edemul. Oamenii pun frecvent întrebări despre apă, cum ar fi câtă apă ar trebui să poată consuma un adult sau un copil și cum poate fi calculată. Câtă apă trebuie băută pe zi?

Fiecare ființă vie are nevoie de apă pentru o buna hidratare a organismului. Pentru persoanele care doresc să calculeze necesarul de apă pentru corpul uman, medicii recomandă; Înmulțiți 33 de grame cu greutatea dvs. actuală. În acest fel, îți permite să înveți câți litri de apă ar trebui să consumi în timpul zilei. Făcând acest lucru, veți afla rezultatul „Greutate X 0,033 = Necesarul zilnic de apă”.

Deci corpul unei femei sănătoase are 55% apă iar corpul unui bărbat sănătos are 60% apă astfel că un adult ar trebui să bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi. trebuie sa intelegem ca a consuma 8-9 pahare sau 2-2,5 litri de apă pe zi este suficient pentru a satisface nevoile de apă ale organismului.

Persoanele care nu au obiceiul de a bea apă, acestia pot bea apa prin îndulcire cu felii de fructe sau legume precum rosii, țelina, etc. Daca indepliniti necesarul de apa din organism, veti fi ferit de infectii externe, constipatie etc. sau pentru îngrijirea pielii și a părului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *